Ana içeriğe atla

BOL ÇİKOLATALI KURABİYE


İçine koyacağınız çikolata miktarı size bağlı. Daha fazla çikolata ile daha fazla lezzet yakalayabilirsiniz...
Çayın ve kahvenin yanına yakışan kurabiyelerden... 
Boş bir zamanınızda yapın ve ağzı kapalı bir kutuya aktarın. Uzun süre dayanan bir kurabiye... 
Canınız istediğinde alın bir tane... 
MALZEMELER 
2 yumurta 
125 gr tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1,5 çay bardağı pudra şekeri 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
½ çay kaşığı tuz 
¼ çay bardağı su 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 tatlı kaşığı granül kahve 
3,5 su bardağı un 
½ çay bardağı siyah çikolata 
½ çay bardağı sütlü çikolata 
½  çay bardağı beyaz çikolata 
Çikolatalar hariç bütün malzemeleri unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın, yumuşak bir hamur olmalı. En son ufak parçalara kestiğiniz çikolataları ilave ederek iyice karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru rulo yapın ve alüminyum folyoya sararak buzdolabında bir saat dinlendirin. Sonra hamurdan bir parmak kalınlığında yuvarlaklar keserek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve 180 dereceye ısınmış fırında 30 dakika pişirin. 
Soğuduktan sonra servis yapın ama ılık ılık yemesi de güzel oluyor...




AFİYET OLSUN





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...