Pırasanın fırında pişince verdiği lezzet hoşuma gidiyor. Mantarla
birleşince nasıl olur diye düşünmeyin, deneyin... Pırasa soğan özelliğinde
olduğu için mantarla güzel bir uyum sağlıyor...
Pırasa sevmeyenler belki sevebilir...
MALZEMELER Hamuru için;
2 su bardağı un
½ su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Unu diğer
malzemelere yavaş yavaş ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.
Kremalı harcı için; Ayrı bir kapta aşağıdaki malzemeleri iyice karıştırın;
3 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
125 ml krema
2 yemek kaşığı nişasta
İçi için;
2 yemek kaşığı zeytinyağ
½ kg pırasa
250 g mantar
1 tane kırmızı biber
2 tane domates
Bütün malzemeleri ufak ufak doğrayıp, zeytinyağında suyunu çekene kadar kavurun.
Kavurduğunuz pırasalı iç harcınızı biraz ılıdıktan sonra kremalı karışım ile karıştırın.
Yaptığınız hamurdan bir miktar süsleme yapmak için ayırın ve hamurunuzu tart kalıbına eşit olarak yayın.
Üstüne pırasalı, kremalı karışımınızı düzgünce dökün ve üstünü düzleyin.
Ayırdığınız hamurla istediğiniz gibi süslemeler yapabilirsiniz. Sonra
180 dereceye ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Çok soğumasını beklemeden ılık
ılık servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder