PANCARLI DOMATES ÇORBASI


Kışın domates çorbası olmaz denir ama dondurucuda varsa yazdan kalma domateslerle yapılabilir...
Ama burada asıl önemli olan pancar. Pancar miktarını daha da arttırabilirsiniz. Yememiz gereken bir sebze olduğu için turşu olarak ya da salatalara çiğ olarak rendeleyerek tükettiğimiz pancarı yemeklerde daha çok kullanmak istiyorum aslında. 
Domates çorbasında kullanmak fena olmadı, pancar hem rengini hem de aromasını çorbaya verdi ...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağ 
1 yemek kaşığı un 
4 su bardağı su 
3 tane domates 
1 tane çiğ pancar 
1 tane soğan 
1 tane havuç 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Ve 
İsterseniz krema
Unu zeytinyağında hafif kavurduktan sonra salçaları ilave edin ve karıştırın sonra 4 su bardağı su ilave ederek karıştırmaya devam edin. 
Domatesin daha besleyici hali olan salçayı kullanmayı sevdiğim için domates çorbasına ekliyorum... 
Ben su miktarını çok kullanmıyorum. En son çorbanın kıvamı yoğun gelirse bir miktar kaynamış su ilave ediyorum. 
Yıkayıp doğradığınız domates, pancar, soğan ve havucu ilave edin ve malzemeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatın. 
Çorbaya ilave ettikleriniz yumuşayınca ocaktan alın blendırdan geçirin.  
Tekrar ocağa alın, istediğiniz kadar tuz ve karabiber ilavesi ile kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Çorbanız hazır... 
İsterseniz servis yaparken çok az krema kullanmak çorbanın lezzetini daha da arttırabilir.
Ben çok az kullandım...




AFİYET OLSUN



Yorumlar