Kışın domates
çorbası olmaz denir ama dondurucuda varsa yazdan kalma domateslerle
yapılabilir...
Ama burada asıl
önemli olan pancar. Pancar miktarını daha da arttırabilirsiniz. Yememiz gereken
bir sebze olduğu için turşu olarak ya
da salatalara çiğ olarak rendeleyerek tükettiğimiz pancarı yemeklerde daha çok
kullanmak istiyorum aslında.
Domates
çorbasında kullanmak fena olmadı, pancar hem rengini hem de aromasını çorbaya verdi ...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı
zeytinyağ 1 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
3 tane domates
1 tane çiğ pancar
1 tane soğan
1 tane havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Ve
İsterseniz krema
Unu zeytinyağında
hafif kavurduktan sonra salçaları ilave edin ve karıştırın sonra 4 su bardağı
su ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Domatesin daha besleyici hali olan salçayı kullanmayı sevdiğim için domates çorbasına ekliyorum...
Ben su miktarını
çok kullanmıyorum. En son çorbanın kıvamı yoğun gelirse bir miktar kaynamış su
ilave ediyorum.
Yıkayıp
doğradığınız domates, pancar, soğan ve havucu ilave edin ve malzemeler
yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatın.
Çorbaya ilave
ettikleriniz yumuşayınca ocaktan alın blendırdan geçirin.
Tekrar ocağa
alın, istediğiniz kadar tuz ve karabiber ilavesi ile kaynattıktan sonra ocağı
kapatın. Çorbanız hazır...
İsterseniz servis
yaparken çok az krema kullanmak çorbanın lezzetini daha da arttırabilir.
Ben
çok az kullandım...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder