Ana içeriğe atla

PANCARLI DOMATES ÇORBASI


Kışın domates çorbası olmaz denir ama dondurucuda varsa yazdan kalma domateslerle yapılabilir...
Ama burada asıl önemli olan pancar. Pancar miktarını daha da arttırabilirsiniz. Yememiz gereken bir sebze olduğu için turşu olarak ya da salatalara çiğ olarak rendeleyerek tükettiğimiz pancarı yemeklerde daha çok kullanmak istiyorum aslında. 
Domates çorbasında kullanmak fena olmadı, pancar hem rengini hem de aromasını çorbaya verdi ...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağ 
1 yemek kaşığı un 
4 su bardağı su 
3 tane domates 
1 tane çiğ pancar 
1 tane soğan 
1 tane havuç 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Ve 
İsterseniz krema
Unu zeytinyağında hafif kavurduktan sonra salçaları ilave edin ve karıştırın sonra 4 su bardağı su ilave ederek karıştırmaya devam edin. 
Domatesin daha besleyici hali olan salçayı kullanmayı sevdiğim için domates çorbasına ekliyorum... 
Ben su miktarını çok kullanmıyorum. En son çorbanın kıvamı yoğun gelirse bir miktar kaynamış su ilave ediyorum. 
Yıkayıp doğradığınız domates, pancar, soğan ve havucu ilave edin ve malzemeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatın. 
Çorbaya ilave ettikleriniz yumuşayınca ocaktan alın blendırdan geçirin.  
Tekrar ocağa alın, istediğiniz kadar tuz ve karabiber ilavesi ile kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Çorbanız hazır... 
İsterseniz servis yaparken çok az krema kullanmak çorbanın lezzetini daha da arttırabilir.
Ben çok az kullandım...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...