Denemeyen kalmadı sanırım...
Artık yeni bir tarif çok daha
büyük kitlelere ulaşabiliyor sosyal medya sayesinde. Kıymetini bilmeliyiz,
bilmediğimiz o kadar çok şey var ki... Öğrenmek güzel...
Bu tarif de yemek sayfası yazanlar tarafından bir
anda popüler olan tariflerden.
Değişik tarifleri denemeyi sevenler deniyor teker
teker.
Bildiğimiz cheesecake gibi görünmekle birlikte
biraz farklı bir cheesecake.
Tabanı için bisküvili bir
karışım hazırlanmıyor. Diğerleri gibi düşük sıcaklıkta uzun bir sürede değil
daha yüksek sıcaklıkta daha çabuk pişiyor. İçi az pişmiş kıvamında ve en
belirgin özelliği de üstünün yanmaya yakın derecede kızarmış olması...
İspanya`nın San Sebastian şehrindeki La Vina adlı
bir cafeden dünyaya yayılan bir tarif...
Tarifi elbette ki gizli
tutuluyormuş ama tadını çok beğenenlerin denemeleri ile yeni tarifler ortaya
çıkmış.
Gözüne takılınca denemek
isteyenlerden olduğum için ben de denedim. Bir çok tarif bulabilirsiniz yapmak
isterseniz. Ben de bu tariflerden bir tanesini denedim. Ama çoğu aynı olduğu
için esas tarif kimindir bulamadım...
İki farklı boyuttaki kalıpta
denedim.
Herkesin yaptığı 18- 19`cm lik
kek kalıbı esas kullanılması gereken kalıp boyutu. Bu kalıpta daha kalın bir
cheesecake yapabilirsiniz. Eğer 24`cm lik kalıp kullanırsanız daha
ince bir cheesecake elde edersiniz.
MALZEMELER
600 g labne peyniri
400 ml krema 4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Şeker, krem peynir ve kremayı iyice çırpın.Un ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin. Ve iyice karıştırın.
Yuvarlak kek kalıbınıza
kenarları yüksekte kalacak şekilde yağlı kağıt serin ve hazırladığınız hamuru
kalıba dökün.
200 dereceye ısınmış fırında
60 dk pişirin. Üstünün yanık olması istenen bir özellik.
Fotoğrafta görünenden daha da yanık
olması gerekiyor aslında... Daha ince yaptığımı daha erken fırından çıkardım. Yanık olmasını istemediğim için...
Soğuduktan sonra sade olarak servis yapabilirsiniz
ya da meyvelerle ve soslarla...
Ben kırmızı meyveleri çok az
şekerle blendırdan geçirerek hazırladığım sosu ve meyveleri kullanarak servis
yaptım...
AFİYET
OLSUN
Ben de yaptım ve çok beğendik
YanıtlaSilPişer pişmez yeniyor olması güzel özellik
Elinize sağlık, afiyet olsun :)
SilBizce de pişer pişmez yeniyor olması çok güzel :)