SAN SEBASTİAN CHEESECAKE


Denemeyen kalmadı sanırım... 
Artık yeni bir tarif çok daha büyük kitlelere ulaşabiliyor sosyal medya sayesinde. Kıymetini bilmeliyiz, bilmediğimiz o kadar çok şey var ki... Öğrenmek güzel... 
Bu tarif de yemek sayfası yazanlar tarafından bir anda popüler olan tariflerden.  
Değişik tarifleri denemeyi sevenler deniyor teker teker.
Bildiğimiz cheesecake gibi görünmekle birlikte biraz farklı bir cheesecake. 
Tabanı için bisküvili bir karışım hazırlanmıyor. Diğerleri gibi düşük sıcaklıkta uzun bir sürede değil daha yüksek sıcaklıkta daha çabuk pişiyor. İçi az pişmiş kıvamında ve en belirgin özelliği de üstünün yanmaya yakın derecede kızarmış olması...  
İspanya`nın San Sebastian şehrindeki La Vina adlı bir cafeden dünyaya yayılan bir tarif...  
Tarifi elbette ki gizli tutuluyormuş ama tadını çok beğenenlerin denemeleri ile yeni tarifler ortaya çıkmış.
Gözüne takılınca denemek isteyenlerden olduğum için ben de denedim. Bir çok tarif bulabilirsiniz yapmak isterseniz. Ben de bu tariflerden bir tanesini denedim. Ama çoğu aynı olduğu için esas tarif kimindir bulamadım... 
İki farklı boyuttaki kalıpta denedim. 
Herkesin yaptığı 18- 19`cm lik kek kalıbı esas kullanılması gereken kalıp boyutu. Bu kalıpta daha kalın bir cheesecake yapabilirsiniz. Eğer 24`cm lik kalıp kullanırsanız daha ince bir cheesecake elde edersiniz.
MALZEMELER  
600 g labne peyniri
400 ml krema  
4 tane yumurta  
1 su bardağı toz şeker 
1 yemek kaşığı un  
1 paket vanilya  
Şeker, krem peynir ve kremayı iyice çırpın.Un ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin. Ve iyice karıştırın.
Yuvarlak kek kalıbınıza kenarları yüksekte kalacak şekilde yağlı kağıt serin ve hazırladığınız hamuru kalıba dökün.  
200 dereceye ısınmış fırında 60 dk pişirin. Üstünün yanık olması istenen bir özellik.
Fotoğrafta görünenden daha da yanık olması gerekiyor aslında...  
Daha ince yaptığımı daha erken fırından çıkardım. Yanık olmasını istemediğim için...
Soğuduktan sonra sade olarak servis yapabilirsiniz ya da meyvelerle ve soslarla... 
Ben kırmızı meyveleri çok az şekerle blendırdan geçirerek hazırladığım sosu ve meyveleri kullanarak servis yaptım...




AFİYET OLSUN 

Yorumlar

  1. Ben de yaptım ve çok beğendik
    Pişer pişmez yeniyor olması güzel özellik

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık, afiyet olsun :)
      Bizce de pişer pişmez yeniyor olması çok güzel :)

      Sil

Yorum Gönderme