Tatlı patatesi
keklerde denemediyseniz bu tarifle deneyin derim.
İster fındıklı
ister sade...
Un ve şeker yok
bu kekte. Tatlı patates ve elma pişerken tatlanıyor, tarçın da yardım ediyor bu
lezzete... Yumuşak bir dokuya sahip çikolatalı bir kek gibi oluyor...
Un ve şekerden
uzak duruyorsanız bu aralar yılın son günlerinde de bu kekle masalarınızı
süsleyebilirsiniz...
Pudra şekeri
sadece fotoğraf çekmek için, normalde pudra şekeri yok... Şekerle sorunu
olmayanlar biraz pudra şekeri serpebilir...
MALZEMELER
2 tane yumurta
4 yemek kaşığı
zeytinyağ
1 su bardağı
karabuğday unu
½ su bardağı
mısır unu
2 yemek kaşığı
kakao
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı
tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma
tozu
1 su bardağı
tatlı patates püresi
4 tane rendelenmiş
elma
½ su bardağı
ufalanmış fındık
Üstü için;
1 tane ince
dilimlenmiş elma
½ su bardağı
ufalanmış fındık
Yumurtaları iyice
çırpın ve tatlı patates ve rendelenmiş elmalar hariç diğer malzemeleri ilave edin
ve iyice karıştırın. Tatlı patatates püresi ve rendelenmiş elmaları da ilave edin,
½ su bardağı ufalanmış fındığı bir spatula yardımı ile iyice karıştırın.
Hazırladığınız
kek karışımını yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına boşaltın. Üstüne elma
dilimlerini ve fındıkları eşit bir şekilde yerleştirin. 180 dereceye ısıtılmış
fırında pişirin.
Kekin üst kısmına
elma dilimi ve fındık yerleştirmek size kalmış. İsterseniz sade olarak da
pişirebilirsiniz bu keki. Her iki durumda da güzel oluyor...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder