KIYMALI, MANTARLI QUİCHE ( KİŞ )


Lezzetli ve doyurucu bir tarif arıyorsanız kiş tariflerini deneyebilirsiniz. Her istediğiniz malzeme ile deneyebilirsiniz. Farklı malzemlerle ve aynı hamur ile farklı lezzetler  yakalama imkanı... 
Ve bana göre tam da bu mevsimde yenilebilecek en iç ısıtıcı yiyecek...
MALZEMELER  
İç malzeme için; 
Kıymalı Karışım, 
250 g kıyma
3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
İnce ince doğradığınız soğanı ve kıymayı sıvı yağda kavurun, yeteri miktarda tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. 
Mantarlı Karışım 
100 g mantar
Sarı, kırmızı ve yeşil biber ( her birinden yarım yarım doğradım )
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
İnce doğradığınız renkli biberler ve mantarları sıvı yağda soteleyin, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bu karışımı da soğumaya bırakın.
Ve tartınızın hamurunu hazırlayın.
Hamuru için; 
150 g tereyağ 
2 su bardağı un 
1 tane yumurta 
Bir miktar tuz 
Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hamurunuzu kalıbınıza düzgün bir şekilde yerleştirin. Hamurunuzu merdane ile çok ince olmayacak şekilde açarak kalıbınıza daha kolay yerleştirebilirsiniz. 
 Peynirli kısım için; 
4 tane yumurta 
3 yemek kaşığı krem peynir 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar 
125 ml krema
2 yemek kaşığı nişasta 
Önce yumurta ve krem peyniri çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin, diğer malzemeleri de ilave edin ve karıştırın.  Sonra kavurduğunuz kıymalı karışımı ilave edin ve eşit bir şekilde dağılması için karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz karışımı hamurun üstüne dökün ve sotelediğiniz biberli mantar karışımını da en üste eşit bir şekilde yayın. İsterseniz mantarlar ve renkli biberler ile şekil de verebilirsiniz. 
200 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.  
Ilık ılık servis yapın...
Soğuk günlerde içiniz ısınsın... 






AFİYET OLSUN




Yorumlar