Ana içeriğe atla

KIYMALI, MANTARLI QUİCHE ( KİŞ )


Lezzetli ve doyurucu bir tarif arıyorsanız kiş tariflerini deneyebilirsiniz. Her istediğiniz malzeme ile deneyebilirsiniz. Farklı malzemlerle ve aynı hamur ile farklı lezzetler  yakalama imkanı... 
Ve bana göre tam da bu mevsimde yenilebilecek en iç ısıtıcı yiyecek...
MALZEMELER  
İç malzeme için; 
Kıymalı Karışım, 
250 g kıyma
3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
İnce ince doğradığınız soğanı ve kıymayı sıvı yağda kavurun, yeteri miktarda tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. 
Mantarlı Karışım 
100 g mantar
Sarı, kırmızı ve yeşil biber ( her birinden yarım yarım doğradım )
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
İnce doğradığınız renkli biberler ve mantarları sıvı yağda soteleyin, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bu karışımı da soğumaya bırakın.
Ve tartınızın hamurunu hazırlayın.
Hamuru için; 
150 g tereyağ 
2 su bardağı un 
1 tane yumurta 
Bir miktar tuz 
Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hamurunuzu kalıbınıza düzgün bir şekilde yerleştirin. Hamurunuzu merdane ile çok ince olmayacak şekilde açarak kalıbınıza daha kolay yerleştirebilirsiniz. 
 Peynirli kısım için; 
4 tane yumurta 
3 yemek kaşığı krem peynir 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar 
125 ml krema
2 yemek kaşığı nişasta 
Önce yumurta ve krem peyniri çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin, diğer malzemeleri de ilave edin ve karıştırın.  Sonra kavurduğunuz kıymalı karışımı ilave edin ve eşit bir şekilde dağılması için karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz karışımı hamurun üstüne dökün ve sotelediğiniz biberli mantar karışımını da en üste eşit bir şekilde yayın. İsterseniz mantarlar ve renkli biberler ile şekil de verebilirsiniz. 
200 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.  
Ilık ılık servis yapın...
Soğuk günlerde içiniz ısınsın... 






AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa