Yılın son günleri belki de en güzel günler. Farklı bir telaşla geçiyor. Kendimizde olmasa bile etrafımızdaki heyecan ve kıpırtı bizi de hareketlendiriyor. Çok da güzel oluyor. Seviyorum yılın bu son günlerini...
Bu yılın son günleri için de ev yapımı kedi dili denemek istedim. En azından bir tatlı olmalı evde, tatlı geçsin yılın son günleri...
Onlar gibi şekil
vermek zor ama kendi şeklinizi verebilirsiniz. Aslında şekil o kadar da önemli
değil çünkü kedi dilleri genelde kremalı tatlılarda kremaların arasında kalıyor
ya da bazı tatlılarda ufak parçalara ayrılarak kullanılıyor. Ama biraz dikkatli
olarak şekil verirseniz daha düzgün şekilde kedi dilleriniz olabilir.Bu yılın son günleri için de ev yapımı kedi dili denemek istedim. En azından bir tatlı olmalı evde, tatlı geçsin yılın son günleri...
MALZEMELER
3 tane yumurta beyazı
3 tane yumurta sarısı
½ su bardağı toz şeker
¼ çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
6 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
Yeteri kadar pudra şekeri
Yeteri kadar toz şeker
Önce şekeri yarı yarıya yumurta beyazı ve sarısına paylaştırın.
Yumurta beyazı, şeker ve tuzu iyice çırpın. Yumurta beyazı kar gibi katı kıvama gelinceye kadar...
Ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine çubuklar halinde sıkın.
Sıktığınız kedi dillerinin üstüne pudra şekeri serpin ve 5 dk bekleyin.
Sonra biraz da toz şekeri serpin ve 180 dereceye ısınmış fırında 12 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz kedi dillerini hemen kullanabilirsiniz ya da dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Ve kedi dilleri hazır olunca yapılması gereken ilk tatlı da tiramisudur tabii...
MALZEMELER
4 su bardağı süt
½ su bardağı toz şeker
2 tane yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
150 g mascarpone peyniri
Peynir hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve hepsi iyice karışana kadar çırpın ve pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ılıyıncaya kadar ara ara karıştırın.
Mascarpone peynirini de ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın ve soğuması için dolaba kaldırın.
¾ su bardağı krema
1 yemek kaşığı mascarpone peyniri
½ yemek kaşı pudra şekeri
Bu üç malzemeyi uygun bir çırpma kabına koyun ve katılaşana kadar çırpın, dolapta dinlendirin.
Kedi dillerini ıslatmak için
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
Malzemeleri iyice karıştırarak granül kahvenin erimesini sağlayın.
Tiramisunun üstü için
Yeteri kadar kakao
Yeteri kadar Türk kahvesi
Kedi dillerinizi hazırladığınız kahveli karışıma batırın, bir
miktar kahveli karışımı çekmesini bekleyin ve servis kabınızdaki kremanın üstüne
sıra sıra yerleştirin. Kremanızın diğer yarısını dizdiğiniz kedi dillerinin
üstüne eşit olacak şekilde dökün.
Hazır olan kedi
dillerini kahveli karışımda bir iki saniye bekletmek yeterli oluyor ama ev
yapımı olanları biraz fazla bekletmek gerekiyor.
Tiramisuda Türk kahvesi kullanmak hoşuma gidiyor...
İsterseniz hiç süslemeden de kakao ve Türk kahvesi karışımını serpebilirsiniz.
Ve tatlınızı dolapta dinlendirin. Mümkünse bir gün dinlenmesi çok iyi olur...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder