BADEMLİ VANİLYALI KURABİYE



Yılın son günlerine biraz süs, biraz neşe katmak isterseniz yapabileceğiniz en eğlenceli etkinlik kurabiye yapmak olacak sanırım. 
Şekilleri birbirinden farklı kurabiyeleri çocuklarınızla, arkadaşlarınızla yaparak hoş vakitler geçirebilirsiniz...
Yaptığınız bu kurabiyeler bir kavanozunuzu doldurup, uzun bir süre çayınıza ya da kahvenize eşlik edebilir. Hele baharatlı olanlarından olursa eviniz mis gibi kokar o kurabiyeler pişerken.
Ve bu kurabiyelerden ikram edebilir, hediye götürebilirsiniz...
Kısacası yılın son ayında şekilli güzel kurabiyelerle biraz tebessüm etmek fena olmaz...
Her yıl bu vakitler farklı kurabiyeler yapmak istiyorum, hoşuma gidiyor. Hoşuma giden tarifleri deniyorum. Bu sene de tarifi damyskitchen blogundan aldım ve teşekkür ediyorum kendisine...
Ben vanilya ilave ettim. Çubuk vanilyadan... Vanilya kokusu hoşuma gidiyor, bu kurabiyelere de yakıştılar.
İsterseniz bu kurabiyeleri şeker hamuru ile de süsleyebilirsiniz.

MALZEMELER
220 g tereyağ
¾ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı süt
½ çay kaşığı tuz
½  tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ( ya da 1 tane çubuk vanilya )
2,5 su bardağı un
 
Üstü için;
1 tane çırpılmış yumurta
Bir miktar toz şeker
Yeteri kadar file badem
Şeker, tereyağ, süt ve tuzu bir araya getirip mikserle iyice karışana kadar çırpın. Un hariç diğer malzemeleri ilave edin ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Çok sert bir hamur olmaması gerekiyor. Unu yavaş yavaş ilave ederseniz hamurun kıvamını ayarlamak daha kolay oluyor. Bir miktar un artabilir ya da eklemek zorunda kalabilirsiniz.
Hamurunuzu dolapta 1 saat dinlendirin.
Dolapta dinlenen hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında merdane ile 5 mm kalınlığında açtıktan sonra istediğiniz şekillerde keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Kurabiyelerinizi daha ince de yapabilirsiniz.
Kurabiyelerinizin üstüne iyice çırptığınız bir yumurtayı sürün, file bademleri yerleştirin ve üstlerine toz şeker serpin.
Kurabiyelerinizin üstüne bir şey sürmeden de pişirebilirsiniz. Ya da file badem yerine fındık kırıntıları kullanabilirsiniz...
160 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişirin.




AFİYET OLSUN



Yorumlar