Canınız şöyle
yumuşacık bir kek çekti ve hemen yapıvereyim diyerek mutfağa gittiniz ve
baktınız ki yumurta bitmiş. Üzülmeyin hemen...
Yumurtasız da kek
oluyor hem de istediğiniz gibi yumuşacık.
MALZEMELER
1,5 su bardağı
süt
½ su bardağı sıvı
yağ
¾ su bardağı toz
şeker
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı
hindistan cevizi
2 su bardağı un
Ve
Yeteri miktarda
file badem
Önce sıvı
malzemeleri mikserle çırpın ve sonra file bademler hariç kalan malzemelerin
hepsini ilave ederek karıştırın.
Yağlayıp
unladığınız kek kalıbınızın dibini örtecek şekilde file badem ile kaplayın ve
hazırladığınız kek hamurunu kalıbınıza bademleri hareket ettirmeden yavaş yavaş dökün. 170
dereceye ısınmış fırında pişirin.
Kek kalıbı olarak
10 cm yüksekliğinde ve 20 cm çapında olan bir kalıp kullandım.
Pişen kekinizin
soğumasını bekleyin ve servis kabınıza ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Üst kısmında file
bademlerin olduğu yumuşacık kekinizi tadabilirsiniz artık...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder