ELMALI TART


Elmanın pişerken mutfağı saran kokusunu seviyorsanız hemen yapın... 
Bol elmalı ve pişerken karamelize olmuş bir lezzet...
Ve yanında dondurma ile çok daha güzel olur...
Elmanın pişerken bu kadar güzel lezzet alması elmalı tarifleri hiç düşünmeden denememe sebeb oluyor. Elma ve hamur birbirine en çok yakışan ikililerden biri ve tarçın da bu lezzetin yardımcılarından.
Tarif chefofkitchen sayfasından, teşekkür ediyorum kendisine...
MALZEMELER 
225 g tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı soğuk su
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Bütün malzemeleri unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
İçi için; 
4 tane elma
½ su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı ufalanmış ceviz
Elmaları ufak ufak doğradıktan sonra diğer malzemeleri de üstüne ekleyerek karıştırın. 
Dolapta beklettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün ve yarısını merdane ile açarak yuvarlak bir tart kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız elmalı karışımı tart kalıbına koyduğunuz hamurun üstüne dökerek eşit olacak şekilde düzleyin. Hamurun diğer yarısını da merdane ile açarak elmalı karışımın üstüne kapatın.
İsterseniz hamurdan ayırdığınız yeteri kadar hamurla tartınızı süsleyebilirsiniz.
Ben yağlı kağıt serdiğim yuvarlak bir kalıp kullandım. Ama yağlı kağıt kullandığım için altı biraz geç pişti. Bu nedenle yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok.
Üstü için; 
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yumurta ve şekeri karışana kadar çırpın ve tartınızın üstüne sürün.
180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkartınca ılımasını bekleyin ve servis yapın...




AFİYET OLSUN



Yorumlar