Ana içeriğe atla

ELMALI TART


Elmanın pişerken mutfağı saran kokusunu seviyorsanız hemen yapın... 
Bol elmalı ve pişerken karamelize olmuş bir lezzet...
Ve yanında dondurma ile çok daha güzel olur...
Elmanın pişerken bu kadar güzel lezzet alması elmalı tarifleri hiç düşünmeden denememe sebeb oluyor. Elma ve hamur birbirine en çok yakışan ikililerden biri ve tarçın da bu lezzetin yardımcılarından.
Tarif chefofkitchen sayfasından, teşekkür ediyorum kendisine...
MALZEMELER 
225 g tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı soğuk su
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Bütün malzemeleri unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
İçi için; 
4 tane elma
½ su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı ufalanmış ceviz
Elmaları ufak ufak doğradıktan sonra diğer malzemeleri de üstüne ekleyerek karıştırın. 
Dolapta beklettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün ve yarısını merdane ile açarak yuvarlak bir tart kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız elmalı karışımı tart kalıbına koyduğunuz hamurun üstüne dökerek eşit olacak şekilde düzleyin. Hamurun diğer yarısını da merdane ile açarak elmalı karışımın üstüne kapatın.
İsterseniz hamurdan ayırdığınız yeteri kadar hamurla tartınızı süsleyebilirsiniz.
Ben yağlı kağıt serdiğim yuvarlak bir kalıp kullandım. Ama yağlı kağıt kullandığım için altı biraz geç pişti. Bu nedenle yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok.
Üstü için; 
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yumurta ve şekeri karışana kadar çırpın ve tartınızın üstüne sürün.
180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkartınca ılımasını bekleyin ve servis yapın...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa