Elmanın pişerken mutfağı saran kokusunu seviyorsanız hemen yapın...
Bol elmalı ve pişerken karamelize olmuş bir lezzet...
Ve yanında dondurma ile çok daha güzel olur...
Elmanın pişerken
bu kadar güzel lezzet alması elmalı tarifleri hiç düşünmeden denememe sebeb
oluyor. Elma ve hamur birbirine en çok yakışan ikililerden biri ve tarçın da bu
lezzetin yardımcılarından.
Tarif
chefofkitchen sayfasından, teşekkür ediyorum kendisine...
MALZEMELER
225 g tereyağ
2 yemek kaşığı
şeker225 g tereyağ
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı soğuk su
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Bütün malzemeleri
unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat
buzdolabında dinlendirin.
İçi için;
4 tane elma
½ su bardağı
şeker1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı ufalanmış ceviz
Elmaları ufak
ufak doğradıktan sonra diğer malzemeleri de üstüne ekleyerek karıştırın.
İsterseniz
hamurdan ayırdığınız yeteri kadar hamurla tartınızı süsleyebilirsiniz.
Dolapta beklettiğiniz
hamuru iki eşit parçaya bölün ve yarısını merdane ile açarak yuvarlak bir tart
kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız elmalı karışımı tart kalıbına koyduğunuz
hamurun üstüne dökerek eşit olacak şekilde düzleyin. Hamurun diğer yarısını da
merdane ile açarak elmalı karışımın üstüne kapatın.
Ben yağlı kağıt
serdiğim yuvarlak bir kalıp kullandım. Ama yağlı kağıt kullandığım için altı
biraz geç pişti. Bu nedenle yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok.
Üstü için;
1 yumurta
1 yemek kaşığı
şeker1 yumurta
Yumurta ve şekeri karışana kadar çırpın ve tartınızın üstüne sürün.
180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkartınca ılımasını bekleyin ve servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder