Ana içeriğe atla

KOCAMAN COOKİELER


Evet bu cookieleri isterseniz kocaman kocaman yapabilirsiniz.
Aslında cookie demek istemiyorum, bildiğimiz kurabiye ama artık cookie denilince kurabiyenin çeşidini de belirtmek gibi oluyor; yuvarlak ve biraz düz kurabiyeler...
Yine bir Arda` nın Mutfağı tarifi... Teşekkür ederim...
Bir çok tarifini denediğim  ve memnun kaldığım için önerebilirim ki bu tarif de çok lezzetli...
Yapması da çok zor değil ve az malzemeli...
MALZEMELER
220 g tereyağ ( erimiş )
1 su bardağı esmer şeker
½ su bardağı beyaz şeker
2 tane yumurta
2, 5 su bardağı un
Bir tutam deniz tuzu
1 paket vanilya
½ tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı damla çikolata
Ve
1 su bardağı ufalanmış beyaz çikolata
Bir miktar deniz tuzu
Tereyağ, esmer şeker ve beyaz şekeri mikserle çırpın, yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, vanilya, karbonat ve deniz tuzunu da ilave ederek çırpın. Alışık olduğumuz kurabiye hamuru için biraz yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Bu hamura damla çikolataları da ilave edin ve spatula ile karıştırdıktan sonra buzdolabında 10 dk dinlendirin.
Dondurma kaşığı ile hamurdan büyük toplar alarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeler pişerken yayılacağı için aralarında biraz boşluk bırakabilirsiniz. Bu nedenle iki tepsi kullanmanız iyi olabilir...
Hazırladığınız kurabiye toplarının üstüne ufalanmış beyaz çikolataları yerleştirin ve azar azar deniz tuzu serpin.Ben sadece yarısına beyaz çikolata koydum... İsterseniz bitter çikolata da olur...
160 dereceye ısınmış fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkınca pişmemiş gibi görünebilir, soğuyana kadar da bir miktar pişmeye devam edeceği için biraz bekleyin...
Daha fazla pişirirseniz daha sert kurabiyeler elde edersiniz...
Deniz tuzu ufak bir ayrıntı bu kurabiyeler için ama fena olmuyor, tatlının arasında hafif hafif gelen tuz tadı hoş oldu. Sevmezseniz ilave etmeyebilirsiniz...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa