ŞEKERLİ KURABİYE


Aslında şekerden kaçabildiğimiz ölçüde kaçıyoruz. Ailedeki herkes şekerle olan ilişkisine bir şekilde sınırlamalar getiriyor. Yemeyelim, kullanmayalım, azaltalım, bugün yedik bir kaç gün ara verelim  gibi konuşmalar oldukça çok geçiyor aramızda...
Çoğu zaman şeker kullanımını sıfır yapmak istiyorum... Tariflerde kullanılan şeker ölçüsünü yarıya yakın azaltarak kullanırım sürekli ve hatta bazı tarifler şekeri az kullandığım için güzel olmaz...
Ama şekeri hiç kullanmamak gibi bir sonuca gelemedik.  Okuduğum yazılarda sıfır şeker kullananları görüyorum ve tebrik ediyorum... Bana çok da uzak olmayan bir karar olduğunu biliyorum...
Şekerle yapılan her şeyin bizi mutlu ediyor olması sanırım şekeri hayatımızdan çıkaramamızın en büyük engeli...
Masa başında oturup sohbet ederken çayımızın yanına bir dilim kek ya da minik bir kurabiye eşlik ederse ne güzel  oluyor, konuşmalar daha bir güzelleşiyor...
Bu kurabiye de çayın yanına gelerek sohbeti ve gönlümüzü güzelleştirenlerden...
Ve tabii ki sıcak yaz akşamlarında soğuk limonatalarla da...
Ağız dolusu bir kurabiye yemek istiyorsanız tavsiye ederim. 
MALZEMELER
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstü için )
¾ su bardağı toz şeker
¾ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
125 g tereyağ
3 limon kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı karbonat
5 su bardağı un
Ve
Üstü için yeteri kadar toz şeker
Un hariç bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine yuvarlaklar halinde kurabiyelerinizi yerleştirin. Ayırdığınız bir yumurtanın sarısını iyice çırpın ve kurabiyelerinizin üstüne sürün. Ve kurabiyelerinizin yumurta sarısı sürdüğünüz üst kısmını toz şekere batırın.
180 dereceye ısınmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.
Ağzı kapalı bir kapta ve buzdolabında uzun süre dayanabiliyor bu kurabiyeler. Bu nedenle azar azar uzun sürede tüketebilirsiniz...




AFİYET OLSUN




Yorumlar