Aslında şekerden
kaçabildiğimiz ölçüde kaçıyoruz. Ailedeki herkes şekerle olan ilişkisine bir
şekilde sınırlamalar getiriyor. Yemeyelim, kullanmayalım, azaltalım, bugün
yedik bir kaç gün ara verelim gibi
konuşmalar oldukça çok geçiyor aramızda...
Çoğu zaman şeker
kullanımını sıfır yapmak istiyorum... Tariflerde kullanılan şeker ölçüsünü
yarıya yakın azaltarak kullanırım sürekli ve hatta bazı tarifler şekeri az
kullandığım için güzel olmaz...
Ama şekeri hiç
kullanmamak gibi bir sonuca gelemedik. Okuduğum yazılarda sıfır şeker kullananları
görüyorum ve tebrik ediyorum... Bana çok da uzak olmayan bir karar olduğunu
biliyorum...
Şekerle yapılan
her şeyin bizi mutlu ediyor olması sanırım şekeri hayatımızdan çıkaramamızın en
büyük engeli...
Masa başında
oturup sohbet ederken çayımızın yanına bir dilim kek ya da minik bir kurabiye eşlik ederse
ne güzel oluyor, konuşmalar daha bir
güzelleşiyor...
Bu kurabiye de çayın
yanına gelerek sohbeti ve gönlümüzü güzelleştirenlerden...
Ve tabii ki sıcak
yaz akşamlarında soğuk limonatalarla da...
Ağız dolusu bir
kurabiye yemek istiyorsanız tavsiye ederim.
MALZEMELER
3 tane yumurta (
bir yumurtanın sarısı üstü için )
¾ su bardağı toz
şeker
¾ su bardağı
yoğurt
½ su bardağı sıvı
yağ
125 g tereyağ
3 limon kabuğunun
rendesi
1 tatlı kaşığı
karbonat
5 su bardağı un
Ve
Üstü için yeteri
kadar toz şeker
Un hariç bütün
malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan
yumuşak bir hamur hazırlayın.
Yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine yuvarlaklar halinde kurabiyelerinizi
yerleştirin. Ayırdığınız bir yumurtanın sarısını iyice çırpın ve
kurabiyelerinizin üstüne sürün. Ve kurabiyelerinizin yumurta sarısı sürdüğünüz
üst kısmını toz şekere batırın.
180 dereceye
ısınmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.
Ağzı kapalı bir
kapta ve buzdolabında uzun süre dayanabiliyor bu kurabiyeler. Bu nedenle azar
azar uzun sürede tüketebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder