Ana içeriğe atla

ŞEKERLİ KURABİYE


Aslında şekerden kaçabildiğimiz ölçüde kaçıyoruz. Ailedeki herkes şekerle olan ilişkisine bir şekilde sınırlamalar getiriyor. Yemeyelim, kullanmayalım, azaltalım, bugün yedik bir kaç gün ara verelim  gibi konuşmalar oldukça çok geçiyor aramızda...
Çoğu zaman şeker kullanımını sıfır yapmak istiyorum... Tariflerde kullanılan şeker ölçüsünü yarıya yakın azaltarak kullanırım sürekli ve hatta bazı tarifler şekeri az kullandığım için güzel olmaz...
Ama şekeri hiç kullanmamak gibi bir sonuca gelemedik.  Okuduğum yazılarda sıfır şeker kullananları görüyorum ve tebrik ediyorum... Bana çok da uzak olmayan bir karar olduğunu biliyorum...
Şekerle yapılan her şeyin bizi mutlu ediyor olması sanırım şekeri hayatımızdan çıkaramamızın en büyük engeli...
Masa başında oturup sohbet ederken çayımızın yanına bir dilim kek ya da minik bir kurabiye eşlik ederse ne güzel  oluyor, konuşmalar daha bir güzelleşiyor...
Bu kurabiye de çayın yanına gelerek sohbeti ve gönlümüzü güzelleştirenlerden...
Ve tabii ki sıcak yaz akşamlarında soğuk limonatalarla da...
Ağız dolusu bir kurabiye yemek istiyorsanız tavsiye ederim. 
MALZEMELER
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstü için )
¾ su bardağı toz şeker
¾ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
125 g tereyağ
3 limon kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı karbonat
5 su bardağı un
Ve
Üstü için yeteri kadar toz şeker
Un hariç bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine yuvarlaklar halinde kurabiyelerinizi yerleştirin. Ayırdığınız bir yumurtanın sarısını iyice çırpın ve kurabiyelerinizin üstüne sürün. Ve kurabiyelerinizin yumurta sarısı sürdüğünüz üst kısmını toz şekere batırın.
180 dereceye ısınmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.
Ağzı kapalı bir kapta ve buzdolabında uzun süre dayanabiliyor bu kurabiyeler. Bu nedenle azar azar uzun sürede tüketebilirsiniz...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...