Mısır unu, kabak
ve biberle birleşince çok daha güzel bir lezzet çıktı ortaya. Yumuşacık,
sebzeli bir kek.
Kırmızı
biberlerin renklendirdiği kek dilimleri güzel bir görüntü veriyor... Bu nedenle
bolca biber koyabilirsiniz isterseniz.
Hemen çırpıp
fırına verebilirsiniz, çabuk, pratik ve lezzetli...
Tarif bir çok yemek sayfasında var. Artık tarifin gerçek sahibini bulmak çok zor. Bu nedenle genel olarak tarifi yazanlara teşekkür etmek istiyorum. Bu bir çok tarif için geçerli...
MALZEMELER 2 tane ince dilimlenmiş kabak
1 tane ufak ufak doğranmış kırmızı biber
1 tane ince doğranmış soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Zeytinyağında kabak, soğan ve kırmızı biberi yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Soğuması için bekletin.
Keki için;
4 tane yumurta
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı yoğurt
¾ su bardağı zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı
3,5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
½ limonun suyu
1 demet doğranmış dereotu
Bir tutam tuz
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
4 tane yumurta
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı yoğurt
¾ su bardağı zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı
3,5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
½ limonun suyu
1 demet doğranmış dereotu
Bir tutam tuz
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yumurtalar ile
sıvı malzemeleri çırpıcı ile iyice karışana kadar çırpın ve peynir hariç diğer
malzemeleri ekleyip karıştırın.
Sonra peyniri ve
hazırladığınız kabaklı karışımı da ilave edin ve bütün malzemeleri karıştırın.
Yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine yayın ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder