Bol çikolata ve
tereyağ sevenleri bu lezzetlere doyuracak bir kek brownie...
Yoğun çikolata tadını isteyenler için...
Ve isterseniz cheesecake tabanı olarak da kullanabilirsiniz.
Yoğun çikolata tadını isteyenler için...
Ve bu lezzet
yazın sıcak günlerinde dondurma ile birlikte servis yapılabilir. Bu nedenle
dondurma sevenler için de hoş bir lezzet...
Yapımı da zor
değil...Ve isterseniz cheesecake tabanı olarak da kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
200 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
200 g bitter çikolata
¾ su bardağı un
3 tane yumurta
Bir tutam tuz
½ su bardağı ayıklanmış ceviz içi ( isteğe bağlı )
200 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
200 g bitter çikolata
¾ su bardağı un
3 tane yumurta
Bir tutam tuz
½ su bardağı ayıklanmış ceviz içi ( isteğe bağlı )
Tereyağ, toz şeker ve
çikolatayı kısık ateşte çikolata ve tereyağ eriyene kadar tutun ve sonra
ocaktan alarak iyice karıştırın, ılımasını bekleyin.
Erittiğiniz karışıma unu ilave edin ve iyice
karıştırın.
Başka bir kapta yumurtalar ile
tuzu karışına kadar çırpın ve bu karışımı çikolatalı, unlu karışıma ilave
ederek spatula ile karıştırın. Ve cevizleri de ilave edin.
Tabanına yağlı kağıt
serdiğiniz kek kalıbına brownie karışımını dökün ve 180 dereceye ısıtılmış
fırında pişirin. Fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin. İstediğiniz şekilde
dilimleyin.
Ilık ılık seviyorsanız hemen
servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder