Ana içeriğe atla

BROWNIE CHEESECAKE


Cheesecake sevenlerdenseniz bu tarif sizlere göre. Dolapdan çıkarıp serin serin çayınızın ya da kahvenizin yanına arkadaşlık edebilir. İnce bir dilim mi yok sa kalın bir dilim mi bilemem...
Bir de leylak zamanında leylek bulabiliyorsanız ne mutlu... Çok güzel kokuyorlar, çok seviyorum...
Ankara’nın ilkbaharlarından hatırladığım güzel kokulu çiçekler... Bahçelerde olurdu mutlaka. Mor, lila, beyaz...
Şimdi bulursam alıyorum hemen bir iki dal...
MALZEMELER 
Brownie için; 
200 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
200 g bitter çikolata
¾ su bardağı un
3 tane yumurta
Bir tutam tuz
½ su bardağı ayıklanmış ceviz içi ( isteğe bağlı )
Tereyağ, toz şeker ve çikolatayı kısık ateşte çikolata ve tereyağ eriyene kadar  tutun ve sonra ocaktan alarak iyice karıştırın, ılımasını bekleyin.
Erittiğiniz karışıma unu ilave edin ve iyice karıştırın.
Başka bir kapta yumurtalar ile tuzu karışına kadar çırpın ve bu karışımı çikolatalı, unlu karışıma ilave ederek spatula ile karıştırın. Ve cevizleri de ilave edin. Ben bu sefer cevizsiz denedim.
Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına brownie karışımını dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk pişirin. Fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin. Biraz ılıdıktan sonra kekin üstünü hafif bastırarak düzleyebilirsiniz.
Cheesecake için; 
600 g labne peyniri
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
2 yumurta
1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Labne peyniri ve şekeri çırptıktan sonra nişasta, krema ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin.
Ve bu karışımı brownie hamurunun üstüne dökün.
170 dereceye ısınmış fırında 40-45 dk pişirin. Üstünün pembeleşmeye başlaması piştiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.
Cheesecake pişirilirken su dolu bir kabın fırına konması önerilir, cheesecake çatlamaması için. İsterseniz siz de deneyebilirsiniz. Ben iki halde de denedim ama su dolu kap ile  yaptığım zamanlarda da çatlamalar oldu. Bu yaptığımda su dolu kap koymadım fırına ve çatlama olmadı.
Sürenin sonunda fırını kapatın, fırın kapağını biraz aralayın ve ılıdıktan sonra biraz da dışarıda beklettikten sonra buzdolabına alın.
Buzdolabında mümkünse, daha lezzetli yiyebilmek için ertesi güne kadar dinlendirin. 
Ve leylak kokularıyla servis yapın...




AFİYET OLSUN





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...