Cheesecake sevenlerdenseniz bu tarif sizlere
göre. Dolapdan çıkarıp serin serin çayınızın ya da kahvenizin yanına arkadaşlık
edebilir. İnce bir dilim mi yok sa kalın bir dilim mi bilemem...
Bir de leylak zamanında leylek bulabiliyorsanız
ne mutlu... Çok güzel kokuyorlar, çok seviyorum...
Ankara’nın ilkbaharlarından hatırladığım
güzel kokulu çiçekler... Bahçelerde olurdu mutlaka. Mor, lila, beyaz...Şimdi bulursam alıyorum hemen bir iki dal...
MALZEMELER
Brownie için;
200 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
200 g bitter çikolata
¾ su bardağı un
3 tane yumurta
Bir tutam tuz
½ su bardağı ayıklanmış ceviz içi ( isteğe bağlı )
Cheesecake için;
600 g labne peyniri
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
2 yumurta
1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Brownie için;
200 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
200 g bitter çikolata
¾ su bardağı un
3 tane yumurta
Bir tutam tuz
½ su bardağı ayıklanmış ceviz içi ( isteğe bağlı )
Tereyağ, toz şeker ve çikolatayı kısık
ateşte çikolata ve tereyağ eriyene kadar
tutun ve sonra ocaktan alarak iyice karıştırın, ılımasını bekleyin.
Erittiğiniz karışıma unu ilave edin ve
iyice karıştırın.
Başka bir kapta yumurtalar ile tuzu karışına
kadar çırpın ve bu karışımı çikolatalı, unlu karışıma ilave ederek spatula ile
karıştırın. Ve cevizleri de ilave edin. Ben bu sefer cevizsiz denedim.
Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kek
kalıbına brownie karışımını dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk
pişirin. Fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin. Biraz ılıdıktan sonra kekin
üstünü hafif bastırarak düzleyebilirsiniz.Cheesecake için;
600 g labne peyniri
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
2 yumurta
1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Labne peyniri ve şekeri
çırptıktan sonra nişasta, krema ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları teker
teker karıştırarak ekleyin.
Ve bu karışımı brownie hamurunun
üstüne dökün.
170 dereceye ısınmış fırında
40-45 dk pişirin. Üstünün pembeleşmeye başlaması piştiğini anlamanıza yardımcı
olacaktır.
Cheesecake pişirilirken su
dolu bir kabın fırına konması önerilir, cheesecake çatlamaması için. İsterseniz
siz de deneyebilirsiniz. Ben iki halde
de denedim ama su dolu kap ile yaptığım
zamanlarda da çatlamalar oldu. Bu yaptığımda su dolu kap koymadım fırına ve
çatlama olmadı.
Sürenin sonunda fırını kapatın, fırın kapağını biraz aralayın ve ılıdıktan sonra biraz da dışarıda beklettikten sonra buzdolabına alın.
Buzdolabında mümkünse, daha lezzetli yiyebilmek için ertesi güne kadar dinlendirin.
Ve leylak kokularıyla servis yapın...
Sürenin sonunda fırını kapatın, fırın kapağını biraz aralayın ve ılıdıktan sonra biraz da dışarıda beklettikten sonra buzdolabına alın.
Buzdolabında mümkünse, daha lezzetli yiyebilmek için ertesi güne kadar dinlendirin.
Ve leylak kokularıyla servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder