Ana içeriğe atla

MADEN SULU KEK


Havalar bahar bahar kokmaya başlamışken kolayca yapıp pikniğe götürmelik bir kek...
Yeni yeni çiçeklenen ağaçlar arasında ilkbaharın en güzel ayını yaşayabilmek ne güzel...
Güneş nazlanarak çıksa da, üstümüzdeki kalın giysilere hala ihtiyaç duysak da pembe pembe açan çiçekler içimizi ısıtmaya başladı bile...
Yanına  çay da varsa, güneşi yakaladığınız bir anda güzel çiçeklerin tadını çıkarın...
MALZEMELER 
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Kakaolu karışım için, 
1 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı su
Yumurtalarla şekeri karışana kadar çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edin.
Homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Bu karışımdan 3 yemek kaşığı ayırın ve içine 1 yemek kaşığı kakao ile 3 yemek kaşığı suyu ilave ederek karıştırın.
İstediğiniz bir kek  kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hazırladığınız kek hamurunun yarısını kalıba dökün. Üstüne kakaolu karışımı dökerek bir kürdan yardımı ile hafifce çizgiler halinde karıştırın. Ve kek hamurunun diğer yarısını da üstüne dökün, 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
İsterseniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz...




AFİYET OLSUN





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...