Tadını en
sevdiğim keklerden. Yumuşacık ve çok hafif. Genellikle sadesini yaparım ama
kakao ve muz da güzel oldu bence. Sadece kakaolu da yapabilirsiniz, hem kakaolu hem de muzlu da...
Yapımı çok basit
ve her şartta güzel kabaran bir kek... Bu nedenle bir çok farklı malzeme
ekleyerek denemeler yaptığım bir kek hamuru. Mesela cevizli ya da kırmızı
meyveli... Hepsi de güzel sonuçlanan denemeler oldu, bu nedenle tavsiye
ederim...
MALZEMELER 4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ve
2 yemek kaşığı kakao
2 tane ortadan kesilmiş muz
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra
diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın. Hamurun ¾ ünü ayırın. Kalan
¼ ine 2 yemek kaşığı kakao ilave ederek iyice karıştırın. Kek hamurunun beyaz
olanının yarısını yağlayıp unladığınız yuvarlak kek kalıbına dökün.
Üstüne
kakaolu hamuru dökün. Muz da olsun isterseniz ortadan ikiye kestiğiniz muzları
kakaolu karışımın üstüne yerleştirin ve üstüne kalan beyaz kek hamurunu dökün.
180
dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.Kakaolu ya da hem kakaolu hem de muzlu nasıl isterseniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder