Seveni olduğu
kadar sevmeyeni de fazla olan bir zeytinyağlıdır fava. Baklanın belirgin tadı
bazı damaklara hoş gelmeyebilir.
Ama bir çok
yemeğin yanına çok da iyi bir arkadaş olabilir fava...Yapımı çok basit, görüntüsü güzeldir... Bir kaç çataldan sonra sevebilirsiniz belki...
MALZEMELER
2 su bardağı kuru bakla
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir miktar tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
Baklaları bir
gece önceden ıslatın ve üzerini çok az geçecek kadar su ile birlikte
yumuşayıncaya kadar pişirin.
Baklaları diğer
malzemeleri de ilave ederek blendırdan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam alan favayı
borcam içerisine üstünü düzleyerek yayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Süslemek için,
1 tane kırmızı soğan
Bir tutam dereotu
Zeytinyağı
Buzdolabında dinlenen favayı istediğiniz şekilde keserek servis tabağına alın. Üstünü ufak ufak doğradığınız kırmızı soğan ve dereotu ile süsleyerek bolca zeytinyağ dökün.
Kolayca şekil alabilen bir yapıda olduğu için sunumu istediğiniz gibi yapabilirsiniz...
1 tane kırmızı soğan
Bir tutam dereotu
Zeytinyağı
Buzdolabında dinlenen favayı istediğiniz şekilde keserek servis tabağına alın. Üstünü ufak ufak doğradığınız kırmızı soğan ve dereotu ile süsleyerek bolca zeytinyağ dökün.
Kolayca şekil alabilen bir yapıda olduğu için sunumu istediğiniz gibi yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder