Sofrada
gördükleri zaman balık mı kızarttın sorusunu cevaplamak zorunda
kalabilirsiniz... Adı bu yüzden patlıcan balığı...
İlk gördüğüm
zaman tadı nasıl olur acaba dedim ve yapmaya cesaret edemedim ama son
zamanlarda bir çok kişinin yaptığını görünce ben de denemek istedim. Ve şimdi bu
tarifi paylaşanlara teşekkür ediyorum. Sanırım bundan sonra severek yapacağım
tarifler arasında olacak.
Yapımı da bir o
kadar basit...
Patlıcanları
ister tamamen soyun ister şeritler halinde... Ben şeritler halinde soydum. Ve
uzunlamasına dörde kesin.
Sonra biraz
yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerinde fazla
suyunu alarak soğutun.
Uzun ve derin bir
kabın içine bir yumurtanın sarısını koyun ve çırpın. İki patlıcan için bir
yumurtanın sarısı yeterli geldi. Patlıcan sayısına göre yumurta sayısını
arttırabilirsiniz. Bir başka uzun ve derin bir kabın içine yeteri miktarda
mısır unu ve tuz ilave ederek karıştırın. Normal un da kullanabilirsiniz. Böyle
kızartmalarda lezzetini sevdiğim için mısır unu kullandım. İsterseniz mısır
ununa tuz dışında başka baharatlar da ekleyebilirsiniz... Karabiber, kırmızı
biber...
Soğuyan
patlıcanları önce yumurta sarısına sonra da mısır ununa bulayarak derin bir
kızartma tenceresinde bol yağda pembeleşene kadar kızartın.
Ve patlıcan
balıklarınızı hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ile servis yapın...
AFİYET OLSUN
Balığa da benzemiş, elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim... tavsiye ederim, deneyin...
Sil