Şeftali bulmak
zor olabilir ekim ayında belki ama bu keki sadece şeftali ile yapma zorunluluğu
yok...
Aynı tarifle, farklı
meyveler kullanarak da yapabilirsiniz. Mevsim meyvelerinden ne varsa... Elma da
çok güzel olur, mürdüm eriği de...Yumuşamış ve karamelize olmuş meyveler ile yumuşacık bir kek...
MALZEMELER
3 tane yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane limon kabuğunun rendesi ( rendenin en ince tarafı ile )
Bir tutam tuz
2 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Karamelize şeftaliler için;
5 tane soyulmuş ve dilimlenmiş şeftali
1 tatlı kaşığı tereyağ
½ çay bardağı toz şeker
3 tane yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane limon kabuğunun rendesi ( rendenin en ince tarafı ile )
Bir tutam tuz
2 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Karamelize şeftaliler için;
5 tane soyulmuş ve dilimlenmiş şeftali
1 tatlı kaşığı tereyağ
½ çay bardağı toz şeker
İlk önce
dilimlenmiş şeftalileri tereyağ ve şekerle bir tavada yumuşayıcaya kadar
karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Yumurtalar ile
şekeri iyice çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın.
Kek kalıbının
altına yağlı kağıt serdikten sonra şeftalileri istediğiniz şekilde dizin.
Üstüne hazırladığınız kek hamurunu dökün. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
Fırından çıkınca
ılımasını bekleyin.
Servis kabına
ters çevirerek, şeftaliler üstte kalacak şekilde kek kalıbından pişen
kekinizi çıkarın.
Görüntüsü kadar
lezzeti de çok güzel olan bu keki ılık ılık ya da soğuk olarak servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder