Ana içeriğe atla

EKİM…



Sonbaharın başlangıcı eylül ayını kaçırdım... Sararan yaprakları seyrederek kaçırdım hem de...
Bir anda bitiverdi... Okul kokan, soğuk kokan eylül ayını seviyorum ben. Sarıdan kızıla kadar tüm renklerini seviyorum. Ağaçların üstünde düştü düşecek gibi duran yaprakları seviyorum.


Yağmurları da var hafif üşüterek yağan, onları da...
Ve gökkuşakları var her seferinde ilk defa görüyormuşum gibi sevindiren.
Bu renkler arasında fotoğraf çekmesini de, çektiklerime uzun uzun bakmayı da seviyorum...
Bir de sincap yakaladıysam...
Ağaçlardan ansızın düşen at kestanelerini, palamutları, süzülerek inen yaprakları da...
 İncirini, taze cevizini...
 Yazın bittiğine üzülmemem bu nedenledir. Güzeldir eylül, ekim...
Leylak rengi açılıp, halı gibi serilmiş sıklemenleri de var yaz sonunda bizi karşılayan...
Aşure yapılınca daha da bir güzel oldu bu sonbahar. En çok da bu aya yakışıyor sanırım aşure. 
Yapabildiysem ne mutlu, şükür diyorum...
Renk değiştiren bu ağaçların aralarına girmek, yerleri kaplayan rengarenk yaprakların üstünde yürümek iyi geliyor...
Az kaldı, mevsim kendini kışa bırakmadan çokca dışarı çıkmak gerek... 







Yorumlar

  1. Fotograflar orijinal fotoshopsuz, bir ikisine benn de taniklik edebildim sabah yuruyuslerine katilabildigim olcude...

    Bu arada asure bir muhtesemdi ama cabuk kayboldu gozden :( Biliyorum zulada devami var! Cikar umarim biraz daha... :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...