Taze bezelyenin tadı farklıdır...
Kolayca ayıklanır kabuklarından. Çok tazesine denk gelirseniz kabuklu da pişirebilirsiniz.
Yaz günleri için güzel bir zeytinyağlı yemek oluverir...
İnce doğranmış
kuru soğan, küp küp doğranmış domates ve patates, halka halka doğranmış ince
biber, yuvarlaklar halinde kesilen havuçlar bir miktar zeytintağında hafifce
kavrulur ve bezelyeler üstüne ilave edilir. İsterseniz biraz da salça
ekleyebilirsiniz.
Bezelyelerin üstünü geçmeyecek kadar su ve kendi ölçünüzde
tuz ekleyerek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.
Eğer sulu bir
yemek olmasını isterseniz pişirme süresini azaltabilirsiniz. Ya da biraz daha
fazla su ilave edebilirsiniz.
Yanına ne yapsam
diye düşünmemize de gerek yok, hemen bir pirinç pilavı yapıveririz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder