Ana içeriğe atla

GLUTENSİZ TUZLU KEK



Farklı unlar kullanmaya başlayınca denemelere devam etmek istedim. Böylece yeni lezzetler bulmak hoşuma gitti. Alıştıklarımızın dışına çıkmak güzel olabiliyor bazen...
Karabuğday unu artık sıklıkla kullanılıyor. Kendine has kokusu ve lezzeti çok baskın değil.
Nohut ununu da yeni kullanmaya başladım.
Bu tuzlu kek için ikisini de kullandım. Gördüm ki glutensiz beslenenler bu unları bir çok tarifte kullanıyorlar ve beraber kullanmaktan kaçınmıyorlar... Haklılarmış...
MALZEMELER 
3 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı karabuğday unu
½ su bardağı nohut unu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
½ çay bardağı ayıklanmış ve ikiye kesilmiş siyah zeytin
½ çay bardağı ayıklanmış ve ikiye kesilmiş yeşil zeytin
3- 4 tane ince doğranmış kuru domates
Bir tutam doğranmış dereotu
Ve 
Üstüne dökmek için susam ve çörek otu
Yumurta ve yoğurdu iyice çırptıktan sonra zeytinyağ, karabuğday unu, nohut unu, tuz ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Ve kalan malzemeleri ilave ederek bir kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökün. Üstüne susam ve çörek otu serpin. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.




AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Bu yararlı tariflerle hayat mutfağın dışında da güzel olacaktır.
    Elinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...