Pembe, beyaz oldu
her yer, her ilkbahar olduğu gibi... Her zaman olduğu gibi özlenmişsin sevgili
ilkbahar. Kışın soğuk ve karanlık günlerinden sonra renklenmek ne güzel... Aynı
ağaçlar aynı çiçekleri açar her ilkbahar ama sanki ilk defa görüyormuşum gibi
bakarım, fotoğraflarını çekerek zamanı durdurmak isterim. Hiç dökülmesin bu çiçekler isterim...
Ve bahar gibi tatlılar olsa ne güzel olur derim...
Serin ve meyveli
olunca tam bir bahar tatlısı gibi oluyor tiramisu. Frambuazlı benim tercihim.
Muzlu ya da çilekli de yapılabilir...
Çay ya da
kahveyle yavaş yavaş yemek güzel olabilir belki yeni açan bahar çiçekleri ve onların
arasında kaybolan kuşların sesleri ile...
MALZEMELER
Yeterli miktarda kedi dili bisküvi
2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
Ve
Yeterli miktarda frambuaz ( taze ya da dondurulmuş )
Süslemek için bir miktar kakao ve Türk kahvesi
Krema için;
4 su bardağı süt
½ su bardağı şeker
2 tane yumurta
3,5 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı nişasta
150 g maskarpon peyniri ( ya da aynı miktarda labne peyniri )
2 paket vanilya
Yeterli miktarda kedi dili bisküvi
2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
Ve
Yeterli miktarda frambuaz ( taze ya da dondurulmuş )
Süslemek için bir miktar kakao ve Türk kahvesi
Krema için;
4 su bardağı süt
½ su bardağı şeker
2 tane yumurta
3,5 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı nişasta
150 g maskarpon peyniri ( ya da aynı miktarda labne peyniri )
2 paket vanilya
Maskarpon ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve bir
çırpıcı ile iyice karışana kadar karıştırın. Ocağı açın ve kaynayana kadar
karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara
karıştırararak kremanın ılımasını bekleyin.
Sonra maskarpon peyniri ile
vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırın.
Granül kahve ve
şekeri ılık su içinde iyice karışana kadar karıştırın. Kedi dillerini bu sıvı
karışımın içine hızlıca batırıp çıkararak ıslatın. Kedi dillerini bu karışım
içinde çok tutarsanız hemen eriyor, bu nedenle hemen ıslatıp uygun bir kabın
içine dizin. Üstüne hazırladığınız kremadan dökün. Frambuazları ilave edin ve
kedi dillerini ikinci sıra olarak dizin. Ve üstlerini kapatacak şekilde kremayı
dökün.
Bir süzgeç yardımı
ile bütün kremanın üstüne kakaoyu serpin. En son olarak da aroma vermesi için
yine süzgeç yardımı ile Türk kahvesini serpin. Frambuazlarla süsleyip bir kaç
saat dolapta bekletin.
Ve bahar kokuları
arasında servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder