Ana içeriğe atla

FRAMBUAZLI TİRAMİSU




Pembe, beyaz oldu her yer, her ilkbahar olduğu gibi... Her zaman olduğu gibi özlenmişsin sevgili ilkbahar. Kışın soğuk ve karanlık günlerinden sonra renklenmek ne güzel... Aynı ağaçlar aynı çiçekleri açar her ilkbahar ama sanki ilk defa görüyormuşum gibi bakarım, fotoğraflarını çekerek zamanı durdurmak isterim.  Hiç dökülmesin bu çiçekler isterim...
Ve bahar gibi tatlılar olsa ne güzel olur derim...
Serin ve meyveli olunca tam bir bahar tatlısı gibi oluyor tiramisu. Frambuazlı benim tercihim. Muzlu ya da çilekli de yapılabilir...
Çay ya da kahveyle yavaş yavaş yemek güzel olabilir belki yeni açan bahar çiçekleri ve onların arasında kaybolan kuşların sesleri ile...
MALZEMELER 
Yeterli miktarda kedi dili bisküvi
2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
Ve
Yeterli miktarda frambuaz ( taze ya da dondurulmuş )
Süslemek için bir miktar kakao ve Türk kahvesi
Krema için; 
4 su bardağı süt
½ su bardağı şeker
2 tane yumurta
3,5 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı nişasta
150 g maskarpon peyniri ( ya da aynı miktarda labne peyniri )
2 paket vanilya
Maskarpon ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve bir çırpıcı ile iyice karışana kadar karıştırın. Ocağı açın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırararak kremanın ılımasını bekleyin.
Sonra maskarpon peyniri ile vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırın.
Granül kahve ve şekeri ılık su içinde iyice karışana kadar karıştırın. Kedi dillerini bu sıvı karışımın içine hızlıca batırıp çıkararak ıslatın. Kedi dillerini bu karışım içinde çok tutarsanız hemen eriyor, bu nedenle hemen ıslatıp uygun bir kabın içine dizin. Üstüne hazırladığınız kremadan dökün. Frambuazları ilave edin ve kedi dillerini ikinci sıra olarak dizin. Ve üstlerini kapatacak şekilde kremayı dökün.
Bir süzgeç yardımı ile bütün kremanın üstüne kakaoyu serpin. En son olarak da aroma vermesi için yine süzgeç yardımı ile Türk kahvesini serpin. Frambuazlarla süsleyip bir kaç saat dolapta bekletin.
Ve bahar kokuları arasında servis yapın...





AFİYET OLSUN





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa