Ana içeriğe atla

TARÇINLI YILDIZ KURABİYE



Bir yıl daha biterken yeni bir yılı tarçın kokularıyla düşünmek, hayaller kurmak gönlümüzü, çayımızı yudumlarken bir iki tane tarçınlı kurabiye yemek içimizi ısıtabilir.
Hem gönlümüze hem midemize hem de ruhumuza... 
Yeni bir yılı güzel karşılamak için sanırım buna ihtiyacımız var...
MALZEMELER 
3 tane yumurtanın beyazı
200 g tereyağ
¾ su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem tozu
1,5 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kakao
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile 0,5-1cm kalınlığında açın ve yıldız kurabiye kalıbı ile şekil vererek yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin. 180 dereceye ıstılmış fırında 20 dk pişirin. Biraz daha yumuşak olmasını isterseniz 15 dk pişirebilirsiniz.
Eğer üstünü süslemek isterseniz basit bir glazür yapabilirsiniz;
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı su
Bütün malzemeleri pudra şekeri eriyene kadar iyice karıştırın. Kıvamını su ilavesi ile ayarlayabilirsiniz. 
Tarçın seviyorsanız bu kurabiyeler size göre. 







AFİYET OLSUN






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...