Havalar soğuyunca baharatlara daha çok gider elimiz, ısınmak istediğimiz için belki canımız daha çok ister... Çorbalarda daha çok kullanırız karabiberi, acıbiberi, kimyonu. Bir de tarçın var kış aylarının hoş kokulu lezzeti. Tarçını koklamak bile yeter, ısınırız hemen...
Bu nedenledir ki
bu aralar baharatlı tarifler çok yapılır...
Bol baharatlı bir kek olabilir belki...
İnce dilimler halinde yavaş yavaş uzun sürede tüketebileceğiniz bir kek.
MALZEMELER
2 su bardağı esmer un
½ su bardağı kestane unu ( isterseniz esmer un ya da farklı bir un ile tamamlayabilirsiniz )
250 ml krema
¾ su bardağı bal
½ çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi ( portakal çiçeği aroması da olur )
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı muskat rendesi
½ çay kaşığı toz karanfil
Bol baharatlı bir kek olabilir belki...
İnce dilimler halinde yavaş yavaş uzun sürede tüketebileceğiniz bir kek.
MALZEMELER
2 su bardağı esmer un
½ su bardağı kestane unu ( isterseniz esmer un ya da farklı bir un ile tamamlayabilirsiniz )
250 ml krema
¾ su bardağı bal
½ çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi ( portakal çiçeği aroması da olur )
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı muskat rendesi
½ çay kaşığı toz karanfil
Un, krema ve balı iyice karışana kadar bir çırpıcı ile karıştırın ve diğer malzemeleri ilave ederek karıştırmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir kek kalıbına dökün. 150 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saatte yavaş yavaş pişirin.
Pişerken evin
kokusunu değiştiren, aynı zamanda içinde yumurta ve yağ
olmadığı için uzun süre dayanabilen bir kek...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder