Ana içeriğe atla

LİMON KREMALI CHEESECAKE




Yazın soğuk soğuk iyi olur ama sonbaharın bu zamanlarına da uygundur.
Ekşi tadın peynirli tadla buluşması...
Limon kremasını yaparak başlayabilirsiniz...
Limon Krema 
2 tane yumurta
2 tane limonun suyu
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( ince ince )
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı şeker
50 g tereyağ ( isteğe bağlı )
Tereyağ hariç bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyun ve iyice karışana kadar bir çırpıcı ile karıştırın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ara ara karıştırarak soğutun. İsterseniz bu aşamada tereyağını ilave ederek karıştırabilirsiniz. Ben tereyağ ilave etmedim. İsteğe bağlı...
Cheesecake Tabanı 
175 g pötibör ve burçak bisküvi karışımı
50 g tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
Ben pötibör ve burçak bisküvilerini karıştırarak kullandım. Siz tadını beğendiğiniz başka bir bisküvi ile de yapabilirsiniz. Bisküvileri, tereyağını ve tarçını karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbının ( 25 cm çapında ) tabanına dökün ve bastırarak düz bir bisküvi tabanı oluşturun. Bunun için bir bardak tabanı kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.
Cheesecake 
3 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
600 g labne peyniri
2,5 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
1 paket vanilya
Yumurta ve vanilya hariç bütün malzemeler karışana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın ve en son vanilyayı karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün.
175 dereceye ısınmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. Cheesecake pişerken çatlamaması için fırının içine içi su dolu bir kap koyabilirsiniz. Ben su dolu bir kap koymama rağmen gene de biraz çatlayan bir cheesecake oldu ama limon kreması bu çatlayan yerleri doldurdu, sanırım daha iyi oldu...
Cheesecake piştikten sonra fırını kapatın ama fırından çıkarmayın, fırın kapağını aralayarak fırın soğuyana kadar bekleyin. Fırın soğuduktan sonra kalıptan çıkarmadan buzdolabına koyun. Bir gün bekletin. Bu nedenle ikram etmek istediğiniz zamandan bir gün önce yapmanız çok iyi olur. Bekleyen cheesecake daha lezzetli oluyor.
İkram etmeden önce kalıptan dikkatlice çıkarın ve hazırladığınız limon kremasını üstüne dökün, istediğiniz meyvelerle süsleyin.




AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Muhteşem görünüyo ellerine sağlık!!

    YanıtlaSil
  2. Yazı için teşekkür ederim ayrıca siteme ziyaretlerinizi bekliyorum
    https://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa