Yazın soğuk soğuk
iyi olur ama sonbaharın bu zamanlarına da uygundur.
Ekşi tadın peynirli tadla buluşması...
Limon kremasını yaparak başlayabilirsiniz...
Limon Krema
2 tane yumurta
2 tane limonun suyu
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( ince ince )
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı şeker
50 g tereyağ ( isteğe bağlı )
Ekşi tadın peynirli tadla buluşması...
Limon kremasını yaparak başlayabilirsiniz...
Limon Krema
2 tane yumurta
2 tane limonun suyu
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( ince ince )
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı şeker
50 g tereyağ ( isteğe bağlı )
Tereyağ hariç
bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyun ve iyice karışana kadar bir çırpıcı
ile karıştırın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve
kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ara ara
karıştırarak soğutun. İsterseniz bu aşamada tereyağını ilave ederek
karıştırabilirsiniz. Ben tereyağ ilave etmedim. İsteğe bağlı...
Cheesecake Tabanı 175 g pötibör ve burçak bisküvi karışımı
50 g tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
Ben pötibör ve
burçak bisküvilerini karıştırarak kullandım. Siz tadını beğendiğiniz başka bir
bisküvi ile de yapabilirsiniz. Bisküvileri, tereyağını ve tarçını
karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbının ( 25 cm çapında ) tabanına
dökün ve bastırarak düz bir bisküvi tabanı oluşturun. Bunun için bir bardak
tabanı kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.
Cheesecake 3 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
600 g labne peyniri
2,5 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
1 paket vanilya
Yumurta ve
vanilya hariç bütün malzemeler karışana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları
teker teker ilave ederek karıştırın ve en son vanilyayı karıştırın.
Hazırladığınız bu
karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün.
175 dereceye
ısınmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. Cheesecake pişerken çatlamaması için fırının içine içi su dolu bir kap koyabilirsiniz. Ben su dolu bir
kap koymama rağmen gene de biraz çatlayan bir cheesecake oldu ama limon kreması
bu çatlayan yerleri doldurdu, sanırım daha iyi oldu...
Cheesecake piştikten
sonra fırını kapatın ama fırından çıkarmayın, fırın kapağını aralayarak fırın soğuyana
kadar bekleyin. Fırın soğuduktan sonra kalıptan çıkarmadan buzdolabına koyun.
Bir gün bekletin. Bu nedenle ikram etmek istediğiniz zamandan bir gün önce
yapmanız çok iyi olur. Bekleyen cheesecake daha lezzetli oluyor.
İkram etmeden
önce kalıptan dikkatlice çıkarın ve hazırladığınız limon kremasını üstüne dökün, istediğiniz
meyvelerle süsleyin.
AFİYET OLSUN
Muhteşem görünüyo ellerine sağlık!!
YanıtlaSilYazı için teşekkür ederim ayrıca siteme ziyaretlerinizi bekliyorum
YanıtlaSilhttps://islamguzelahlaktir.blogspot.com/