Ana içeriğe atla

GOURDON, MOUGINS, EZE


Gourdon

Yolunuz Grasse`dan geçerse Gourdon`a mutlaka uğramalısınız.
Alplerin uzantısında yüksek bir tepede kurulmuş küçük bir köy. Dağın yamaçları boyunca Loup Nehri akıyor. Tarihte kaya sığınağı olarak kurulmuş.
Provence bölgesinin en güzel kasabalarından. Kıvrımlı dar yollarla tırmanırken sarp kayalıklar arasında yola devam ediyorsunuz.
Labirent gibi sokakları arasında hediyelik eşyalar, sabunlar, parfüm esansları satan küçük küçük dükkanlar görebilirsiniz.
Ve bu küçük kasabadan aşağı doğru baktığınızda çıkarken size eşlik eden sarp kayalıkların ne kadar heybetli olduğunu görüyorsunuz...
Mougins



Fransız Rivierasın`da geziye çıktıysanız eğer uğrayacağınız yerlerden bir tanesi daha...
Hayatının son 12 yılını burada geçirmiş Picasso. Belki de bu yüzden sanatlarını sergileyen küçük küçük dükkanlar var.
Sakin, sade ve romantik...
Burada da tarih kokan dar sokaklar arasında gezmek insanı dinlendiriyor.
Ve güzel bir manzara sizi bekliyor...
Eze
Romalılara kadar giden bir tarihi var bu köyün. Bu nedenle bir çok kültürün karışımını görmek mümkün. Kartal yuvası olarak da adlandırılıyor. En tepe noktasına çıkmak için dar sokaklardan sabırla yukarı doğru tırmanmanız gerekiyor. Bu dar sokalarda eşekler ile ticaret yapılırmış o zamanlarda.

Dar sokakları tırmandıkça botanik bahçesi, deniz kızı heykelleri ve farklı renklere bürünmüş ve denize karışmış bir gökyüzü karşınıza çıkıyor...
Bu heykelleri bütün hayatı boyunca feminizmdeki büyüyü araştıran Jean Phillippe Richard adlı bir heykeltraş yapmış.








25-28 Mart 2016









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...