Ana içeriğe atla

SCONE, TATLI ÜÇGEN ÇÖREK



Tatlı tuzlu İskoç çöreği ya da İngiliz ekmeği olarak karşıma çıktı... Bir çeşit tatlı kurabiye gibi ama hamurunun yapılışı biraz farklı... Çayın yanına çok yakışan bir lezzet.
Sade yapabilirsiniz ya da evde bulunan meyvelerden de ekleyebilirsiniz. Sade yaparsanız reçelle birlikte güzel bir ikili olduğunu söyleyebilirim...
MALZEMELER 
2,5 su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Bütün bu malzemeleri karıştın ve 
170 g tereyağ
İlave edin ve parmaklarınızla hafif hafif yoğurun, kum gibi bir karışım oluyor.
Sonra; 
1 tane yumurta
½ su bardağı krema
1 vanilya çubuğu içindeki vanilya özütü
Yumurta, krema ve vanilyayı iyice çırpın ve kum gibi hazırladığınız karışımın üstüne dökün, yavaş yavaş yine parmaklarınızla yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin ve kolay şekil verebilmek için 15 dk buzdolabında bekletin. 
Dolaptan çıkardığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve parmaklarınızla çok bastırmadan yuvarlak bir şekil verin, 8 eşit üçgene bölebilirsiniz. Çok fazla şekil bozukluğu yapmadan yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine yerleştirin. Üçgen şekil vermek zorunda değilsiniz, istediğiniz bir şekil olabilir...
Ve üstüne sürmek için; 
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı şeker
Yumurta sarısı ve suyu çırptıktan sonra çöreklerin üstlerine sürün ve toz şekerini çöreklerin üstüne serpin.
Ben çöreklerin üstüne bu karışımdan sürmedim... 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirmeniz yeterli...
Hazırladığınız sade çörekleri servis yapabilirsiniz... Meyveli çörekler yapmak isterseniz taze çilek ya da yaban mersini parçacıklarını şekil verdikten sonra çöreklerin üstüne ekleyebilirsiniz...
Piştikten sonra çöreklerin üstüne sos isterseniz; 
3 yemek kaşığı krema
½ su bardağı pudra şekeri
Çubuk vanilyadan alınan 1 çay kaşığı vanilya özütü
Bu üç malzemeyi çırparak karıştırdıktan sonra çöreklerinizin üstüne dökerek daha da lezzetlendirebilirsiniz. Sos ile daha da lezzetleniyor... Bu şekilde yemek daha çok hoşumuza gittiği için bu sefer sos yapmadım... 
Çubuk vanilya yerine her zaman kullandığımız toz vanilya da kullabilirsiniz ama çubuk vanilyayı da denemenizi isterim... Doğal olduğu için kokusu daha güzel...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Hayırlı günler dileklerimle. Siteniz oldukça güzel. Hayırlı günler oktay usta yemek tarifleri sitemizde sizin kendinize ait olan tarif ve resimler ile sitemize tarif yarışmasına katılabilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa