Ana içeriğe atla

TOST SİMİT


Ve Eylül...
Kocaman bir yaz mevsimi bir çırpıda bitiverdi... Yaz gelsin diye bekledik bir kış... Ve bitti...
Olsun ama güzel bitti... Bir sürü güzel anıyla bitti... Sevdiklerimizi görmek iyi geldi...
Zaman çabuk geçiyor işte...
Bilmiyorum nedendir hep yaz beklenir gelsin diye. Kışın soğuklarında özlenen sıcak, tatil, değişik yerler, özlenenlere kavuşmak... Hepsi de yaz mevsiminde... Hele bir yaz gelsin de ile başlayan cümleler çok duyulur...
Her mevsim ayrı bir güzeldir de yaz mevsimi bir başka sanırım...

Ama bir lezzet var ki her mevsim yenir... Her mevsimde yeri ayrıdır... Kışın soğuk bir gününde sıcacık bir çayla, yazın eğlenceli kahvaltılarında beyaz peynir yanında... Baharda erken başlayan bir günün sabahında kuş cıvıltılarıyla çıtır çıtır ne güzel yenir...
Sokaklardan bağırarak geçen simitçilerin sesini duymak çocuklukta kalan güzel bir anı oldu artık... Yaz aylarında okullar tatil olduğunda kafasında tepsiyle simit satan çocuklar sanırım resimlerde kaldı...
Aslında yanına başka bir şey istemez sıcak bir çay varsa... Bir lokma simit, bir yudum çay...
Ama daha da lezzetlendirmek isterseniz ilave olarak domates, peynir, biber çok güzel olur ve daha da hoş bir lezzet isterseniz tost yapabilirsiniz bu malzemelerle...
Ve gönlünüze göre başka lezzetler de ilave edebilirsiniz bu tostun içine...
Lezzeti kadar görüntüsü de çok güzel oluyor tost simitin... Renkli renkli...
Sonbaharı haber veren eylül ayının tost simit kadar lezzetli ve renkli geçmesi dileklerimle...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...