Güzel bir
limonata içmenin keyfi… Hele bir de yaz mevsiminin sıcak günlerindeysek…
MALZEMELER
1 tane portakal
1 tane limon
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Bu nedenle
limonata yapmak isteğinden dolayı bir kaç denemem olmuştur ama pastane
limonataları gibi bir lezzet elde edememişimdir. Sonunda da limonata yapmaktan vazgeçmiştim…
Ve bu tarifi uzun
zamandan beri bir çok blogda görüp olur mu acaba diyerek denemeyi
ertelemiştim…
Şimdi neden bu
kadar geç denediğim için pişmanım. Benim gibi hala denemeyenler varsa hemen
denesinler… Eminim çok memnun kalacaksınız…
Her yerde aynı
tarif var, kolaylıkla tarifi bulabilirsiniz… Tarifi yazan herkese teşekkür
ediyorum…
Yapılışı çok ama
çok basit…MALZEMELER
1 tane portakal
1 tane limon
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Portakal ve
limonu derin dondurucuda dondurun ve dondurucudan çıkardıktan 10 dakika sonra
ufak parçalara keserek şekerle birlikte blendıra koyun, portakal
ve limon ufak parçalara ayrılana kadar blendırı çalıştırın.
Geniş bir kaba 3
litre su koyun, blendırdan geçirdiğiniz portakal, limon ve şeker karışımını
suyun içine ilave edin, limon tuzunu da katın ve karıştırın. Sonra elde
ettiğiniz bu karışımı tülbentten süzerek bir sürahiye aktarın.
Bu kadar basit ve
bu kadar kısa sürede hem rengi güzel hem de lezzeti güzel bir limonata
hazırlamış oluyorsunuz...
Bu ölçüler asıl
tarifte olduğu gibi... Ama ben biraz değiştiriyorum... Şekerini ¾ su bardağı
kullanıyorum, suyunu 2,5 litre yapıyorum ve bazen de 2 limon ve 1 portakal
kullanıyorum... Ve ben
limon tuzu da kullanmıyorum... Yani siz de tadını zevkinize göre miktarlarda
ufak değişiklikler yaparak ayarlayabilirsiniz...
Ve artık derin
dondurucuda her zaman portakal ve limonum hazır bekliyor...Benden söylemesi... Belki bayramda da ikram edersiniz misafirlerinize..
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder