Ana içeriğe atla

HOŞ GELDİN RAMAZAN VE PATLICAN MUSAKKA



Kendimizi huzurlu hissettiğimiz, içimizin çoşkuyla dolduğu, dualarımızın daha bir anlam kazandığı Ramazan geldi... Hoş geldi...
Şimdi mutfaklarda tatlı bir telaş var... İftar için ayrı sahur için ayrı...
Bazen en güzel yemekler olsun diyerek özenilecek bazen de domatesli peynirli kahvaltı da güzel olur düşüncesiyle sade bir sofra kurulacak...
Yapılışı basit olan yemekler daha çok tercih edilecek sanırım...
Bu nedenle aklıma ilk gelen yemek de patlıcan musakka...
Patlıcanları biraz kalın yuvarlaklar halinde dilimleyip hafifce kızartın. Eğer derin bir kızartma tencereniz varsa ve biraz bol yağ kullanırsanız kolay bir kızartma işlemi oluyor... Kızarttığınız patlıcanları tencerenin tabanına dizin.
Bir tavada ince doğranmış soğanları, sarımsakları ve kıymayı kavurun... Tuz, karabiber ve kekik ilave edin ve karıştırın... Kavurduğunuz bu kıymalı karışımı dizdiğiniz patlıcanların üstüne yayın.
Domates ve biber salçası karışımı ile salçalı su hazırlayıp kıymalı patlıcanların üstüne dökün ve kısık ateşte özleşene kadar pişirin ve ocaktan alınca kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın...
Lezzetlidir bu yemek... Kızartma yemek istemeyiz ama Ramazan için yapılır ve oruçlu bir günün sonunda afiyetle yenir... Bir de pilav olursa yanına başka hiç bir yemeğe gerek bile kalmaz...
Eğer kızartma yemek istemezseniz patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz...

Sağlık içinde ve huzurla tutulan oruçlar olması, hayırlı bir Ramazan ve dualarımızın kabul olması dileklerimle...






AFİYET OLSUN






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...