Ana içeriğe atla

SÜTLAÇ


Çok severim. Zaten sütlü tatlılara hayır demek zordur benim için, özellikle sabah aç karnına yemeğe bayılırım kahvaltı yerine...
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç ve 2 su bardağı su
4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1/4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1/2 su bardağı krema
Üstü için 
Tarçın, hindistan cevizi, zevkinize göre her şey olabilir
Önce pirinçleri 2 su bardağı suda, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Sonra sütü ve şekeri ilave edip orta ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın. 
Başka bir kapta 1/4 su bardağı sütü, 1,5 yemek kaşığı nişastayı iyice karıştırın ve kaynayan pirinçli karışımın üstüne dökerek iyice karıştırın ve 5 dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Vanilya ve kremayı da ekleyerek ılıyana kadar ara ara karıştırın ve kaselere paylaştırın.
Krema ilave etmek sizin isteğinize bağlı, kremasız da olur...
Aslında sütlaç; sadece süt, şeker ve pirinçlerin kıvamı koyulaşana kadar kaynatılmasıyla yapılır, ama bu biraz zaman alıyor... Ben işin kolayına kaçıyorum ve biraz kaynattıktan sonra nişasta ilave edip biraz daha kaynatıyorum. Nişasta  miktarını sevdiğiniz sütlaç kıvamına göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.
Unutmadan söylemeliyim ki isterseniz damla sakızı da ilave ederek çok daha hoş bir lezzet yakalayabilirsiniz...






AFİYET OLSUN 






Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...