Damaklarda güzel
bir lezzet bırakan tariflerden... Kek ama sosu ile birlikte pasta gibi aynı
zamanda...
Muz kullandım ama
istediğiniz farklı meyvelerle de olabilir...MALZEMELER
Kek için
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yumurta ve şeker
önce olmak üzere bütün kek malzemelerini iyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Ben
bu kek için 25x30`luk dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanıyorum. Dilimlemesi
daha kolay oluyor.
Kreması için
3,5 su bardağı
süt6 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 g bitter çikolata
1 paket vanilya
Çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeleri sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Çikolatayı ufak parçalara ayırarak pişirdiğiniz kremanın içine ilave edin, vanilyayı da katın ve çırpmaya devam edin. Krema ılıyana kadar ara ara çırpın.
Ve
Arasına koymak için yeteri kadar muz ve üstünü süslemek için kakao
Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin ve enlemesine olarak ortadan ikiye ayırın.
Hazırladığınız krema ile kekin bir yüzünü çok fazla kalın olmayacak şekilde kaplayın.
Muzları halkalar halinde kestikten sonra kremanın üstüne boşluk kalmayacak
şekilde dizin. Kremadan muzların üstüne de ince bir tabaka halinde yayın ve
kekin diğer yarısını üstüne kapatın. Kalan kremayı kekin üstüne düzgün bir
şekilde sürün. Ve ince bir sıra halinde kakao serperek süsleyin... Bir gün
bekledikten sonra daha da lezzetlenen bir kek olduğunu da özellikle söylemek
isterim ki misafirleriniz için yapmak isterseniz bir gün önceden yapıp
bekletmek iyi bir sonuç verecektir...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder