Ana içeriğe atla

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU KEK



Damaklarda güzel bir lezzet bırakan tariflerden... Kek ama sosu ile birlikte pasta gibi aynı zamanda...
Muz kullandım ama istediğiniz farklı meyvelerle de olabilir...
MALZEMELER
Kek için
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yumurta ve şeker önce olmak üzere bütün kek malzemelerini iyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Ben bu kek için 25x30`luk dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanıyorum. Dilimlemesi daha kolay oluyor.

Kreması için
3,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 g bitter çikolata
1 paket vanilya
Çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeleri sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Çikolatayı ufak parçalara ayırarak pişirdiğiniz kremanın içine ilave edin, vanilyayı da katın ve çırpmaya devam edin. Krema ılıyana kadar ara ara çırpın.
Ve 
Arasına koymak için yeteri kadar muz ve üstünü süslemek için kakao
Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin ve enlemesine olarak ortadan ikiye ayırın. 
Hazırladığınız krema ile kekin bir yüzünü çok fazla kalın olmayacak şekilde kaplayın. Muzları halkalar halinde kestikten sonra kremanın üstüne boşluk kalmayacak şekilde dizin. Kremadan muzların üstüne de ince bir tabaka halinde yayın ve kekin diğer yarısını üstüne kapatın. Kalan kremayı kekin üstüne düzgün bir şekilde sürün. Ve ince bir sıra halinde kakao serperek süsleyin... Bir gün bekledikten sonra daha da lezzetlenen bir kek olduğunu da özellikle söylemek isterim ki misafirleriniz için yapmak isterseniz bir gün önceden yapıp bekletmek iyi bir sonuç verecektir...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...