Her şeyin miniği
daha güzel olur ya... Cheesecake için de bu böyle sanırım... Minik minik yapınca daha
bir hoşumuza gitti... Sunumu ve servisi daha kolay oldu...
Cheesecake ya da
benim ifademle peynirli kek yaparken çok dikkatli olmaya çalışırım... Nazlı bir
tariftir benim için, hep endişelenirim yaparken... Daha önce de bahsetmiştim
diğer cheesecake tariflerinde...
Ve bir de tabanında tereyağ olması daha az yememe sebebtir çünkü zaten içine koyduğumuz peynirler ve kremadan dolayı yeterli miktarda yağ oluyor içinde...
Ve bir de tabanında tereyağ olması daha az yememe sebebtir çünkü zaten içine koyduğumuz peynirler ve kremadan dolayı yeterli miktarda yağ oluyor içinde...
Bu nedenle taban
yapmak istemedim bu sefer, yapanları da gördüğüm için denemek istedim ve
sonuçtan çok memnun kaldım... Rahatlıkla deneyebilirsiniz... Hem kolay hem çabuk
ama yine de lezzetini bulması için bir gün bekletirseniz daha iyi oluyor...
MALZEMELER400 g labne peyniri
250 ml krema
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( limon kokusunu sevmeyenler ilave etmeyebilir )
Yumurta ve şekeri
önce çırparak karışmasını sağlayın. Elde çırpmanızın bir sakıncası yok, biraz
kolunuz yorulabilir... Sonra krema ve labne peynirini ilave edin homojen bir
karışım elde edinceye kadar çırpın... Sonra da diğer malzemeleri ilave edin ve
iyice karıştırın.
Küçük silikon
kalıplara paylaştırın ve su dolu bir tepsinin içine yerleştirdikten sonra 180
dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişirin... Bu ölçü ile yaklaşık 20 tane minik cheesecake oluyor...
Kağıt kalıplar da
olabilir ama yapışma ihtimalini düşünerek silikon kalıpların daha iyi olduğunu
söyleyebilirim bu tarif için... Ve içi su dolu bir tepsi kullanmak da cheesecakelerin
çatlamadan pişmesine yardımcı oluyor...
30 dk sonunda
fırını kapatın ve fırının ağzını yarı aralık bırakarak soğuyana kadar
bekleyin. Sonra buzdolabına kaldırıp biraz daha soğutun ve soğuduktan sonra
cheesecakeleri yavaş yavaş silikon kalıplardan çıkarıp istediğiniz şekilde süsleyin...
Ben frambuaz
sosunu çok yakıştırıyorum böyle tatlılara ve çikolata da tabii...
Frambuazları
olduğu gibi blendırdan geçirerek yaptım frambuaz sosunu... İsterseniz bir miktar
şeker ilave edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık canım,mini mini çok şekerler..:)
YanıtlaSil