Ana içeriğe atla

YOĞURTLU VE YULAFLI TATLI




Canımız nedense tatlıları daha çok çeker, tatlı tatlı yemek isteriz... Olsa da yesek deriz... Bazen hiç üşenmeden kalkar yaparız... Ama tadına doyamayıp da fazla yersek bu sefer de vicdanımız devreye girer...
Bu tatlı vicdanımızı da rahatlatacak bir tatlı...
Yoğurtlu ve yulaflı...
Yulaf için bir çok bilgi var artık günümüzde;
Çeşitli besin maddelerinin içine katılarak yenilebilir olması, kalp sağlığını desteklemesi, tokluk hissi yaratması ve sağlıklı sindirim sağlaması gibi...
Yoğurt zaten temel besin maddelerinden... Bir de kendiniz evde mayalıyorsanız daha da güzel...
Ve sevdiğiniz mevsim meyveleri...
Bir kaseye önce bir miktar yoğurt koyun, üstüne bir miktar yulaf, ufak ufak doğradığınız meyveler ve sonra bir miktar daha yoğurt. En üstüne doğradığınız meyvelerden bir miktar daha...
Meyve olarak seçim şansımız her mevsim var... Sevdiğiniz her türlü meyveyi kullanabilirsiniz... Ama muz, çilek, üzüm, kayısı, frambuaz gibi meyveler daha bir lezzet katıyor
Bu şekilde hazırladığınız kaselerinizin ağzını streç filmle kapatın ve buzdolabına kaldırın. 3-4 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Canınız istediğinde serin serin yemesi güzel oluyor. 
Ama yulafı ilk defa tadıyorsanız belki sevmeyebilirsiniz... Bu nedenle yulafa bir kaç kere daha şans vermenizi tavsiye ederim, yedikce daha da lezzetli gelen bir tadı var...
Beklediği için lezzetler birbirine karışıyor ve meyvelerin şekeri sayesinde tam da tatlı kıvamında bir lezzet ortaya çıkıyor.



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Valla nefismiş,hemde gönül rahatlığıyla yiyebiliriz..ellerinize sağlık..Hemen mutfağa koşup yapıcağım..

    YanıtlaSil
  2. süpersinizzz elinize sağlıık:) ben de beklerim:))

    YanıtlaSil
  3. Canım iadeyi ziyarete geldim instagramda takip ediyorum seni sayfanda harika ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa