Ana içeriğe atla

SMOOTHIE- TAZE MEYVELİ SOĞUK İÇECEK




Havalar ısınınca soğuk bir şeyler aramaya başladık hemen... Yaz boyunca da serinlemeye çalışırız...
Kış bitti ve biraz da sıkıldık galiba aynı şeylerden... Farklı bir lezzet iyi olur...
Smoothie olarak kullanmak istemiyorum aslında, taze meyveli soğuk içecek demek daha çok hoşuma gidiyor...
Yapımı çok kolay, tadı lezzetli... Ve soğuk içilebilen eğlenceli bir içecek...
Evde bulunan meyvelerle rahatlıkla yapabilirsiniz, bir de vanilyalı dondurma... Ve farklı malzemelerle de çeşitlendirebilirsiniz...
Muzlu Soğuk İçecek
1 tane muz
5 tane çilek
1 çay bardağı yaban mersini
¾ çay bardağı hindistan cevizi sütü
2 top vanilyalı dondurma
Narlı Soğuk İçecek
1 çay bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 tane kiwi
1 çay bardağı yaban mersini
5 tane çilek
2 top vanilyalı dondurma
Kayısılı soğuk İçecek
4 tane kayısı
2 tane çilek
¾  çay bardağı hindistan cevizi sütü
2 top vanilyalı dondurma
Yapacağınız tek şey kullandığınız malzemeleri blendırdan geçirmek.
Bu malzemeler ve miktarlar benim uyguladıklarım. Evde olan meyvelere göre karıştırdım.
Siz de istediğiniz karışımları yapabilirsiniz. Hindistan cevizi sütü yerine süt de kullabilirsiniz, yoğurt da... Hatta dondurma kullanmadan yoğurt kullanarak da yapabilirsiniz. Dondurma olunca daha lezzetli oluyor. Normal içecekler gibi sıvı kıvamlı değil biraz yoğun kıvamlı bir içecek...
Bence en önemli noktası bütün malzemelerin soğuk olması, böylece soğuk bir içecek elde etmiş oluyorsunuz ve mümkünse hemen tüketmelisiniz... Buz ilavesi de iyi bir fikir olabilir...
İsterseniz tek bir meyve ile de yapabilirsiniz...
Farklı meyvelerle farklı renklerde ve farklı lezzetlerde içecekler elde etmek de işin eğlenceli kısmı...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...