Ana içeriğe atla

ISPANAKLI AVOKADO SALATASI




Çok fazla tüketilmeyen bir meyve olduğunu biliyorum avokadonun... Son yıllara kadar adını duymadığımız bir meyve... Fakat artık ülkemizde de üretiliyor ve pazarlarda yer alıyor...
Farklı tariflerde yer bulabilen bir meyve, denemenizi tavsiye ederim.
Aldığınızda biraz sert ise bir kaç gün beklediğinizde uygun yumuşaklığa erişiyor... Eğer hemen tüketmek isterseniz yumuşak olanlarını tercih etmelisiniz...

Ispanaklı avokado salatası eğer malzemeleriniz hazırsa hemen yapılabilen pratik bir salata... Ispanağı çiğ olarak tüketmek tadını daha iyi anlayabildiğim için tercih ettiğim bir yeme şekli. Çilek de olunca kırmızının ve yeşilin bir araya geldiği bir tabak ortaya çıkıyor ki hem gözümüze hem de midemize hoş geliyor...
İçinde yağ ve tuz da yok... Avokadonun yağı yeterli geliyor, yerken bunu hissedebiliyorsunuz...
Orta yumuşaklıkta bir avokadoyu kararmaması için limonlu bir suyun içine dilimleyin. Yıkanmış ıspanakları çok fazla küçültmeden doğrayın, çilekleri de doğrayın ve avokadoları da en üste yerleştirin. Bir kaç dilim de salatalık... Üstüne biraz daha limon suyu gezdirin ve ister yemek sofralarında ister ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketin...




AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. Avakadoyu bende salatalarda çok sık kullanıyorum,çok sağlıklı..Mutlaka yemek lazım..

    YanıtlaSil
  2. Çok yağlı geliyor bana.Ama salatalara çok yakışıyor.Bu tarif çok hafif:) elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...