Hep söylerim ya somon güzel bir balık…
Yapımı kolay, besleyici...
Bir de kremalı
deneyin. Kremaya hala alışamadıysanız eğer başlamak için bir fırsat olabilir. Yapımı kolay, besleyici...
Hoş bir lezzet veriyor...
MALZEMELER4 ince dilim somon
125 ml krema
1 yemek kaşığı nişasta
Tuz, karabiber, kekik, köri, kişniş
Malzemeler bu kadar.
Somonları fırın kabınıza dizin. Kremanın içine nişastayı ve baharatları ilave edin ve karıştırın, balıkların üstüne dökün. 200 dereceye ısıtılmış fırında somonlar hafif kızarana kadar pişirin.
Baharatlarda özellikle kişnişi denemenizi tavsiye ederim. Sevdiğiniz başka baharatları da ilave edebilirsiniz...
Yanında makarna ile servis yapabilirsiniz... Üstüne de biraz peynir...
AFİYET OLSUN
hımmm.nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilKrema'mı bayılırım yahu :) harika bir tarif ellerinize sağlık. Bende somonu sevemedim belki bu yöntem sevdirebilir, denemeliyim, çok teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler...
Bayılırım somona. Kremalı evde hiç yapmadım ama çok lezzetli olduğunu biliyorum. Dışarıda yemiştim. Gerçi kalori açısından arada sırada yemekte fayda var :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Sevgiler...