KESTANELİ KEK PASTA




Tarifini bir çok farklı blogda görüp denemeye karar verdim bu pastayı... Ve kendimce uygulamak istedim... İçine kestane ilave ederek...
Sonuç çok hoşuma gitti... Ben bir kek yaptım bu tarif için ama kalmış keklerinize uygulayabileceğiniz bir tarif ve çok da bereketli...
Ama adını bir türlü bulamadım ve kestaneli kek pasta demeye karar verdim...
MALZEMELER
Kek için;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtalar  ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin, iyice karıştırın ve sonra yağlanmış ve unlanmış fırın kabına boşaltın. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keki büyük bir kabın içine ufalayın. Ufaladığınız kekin içine aşağıdaki malzemeleri ilave edin...
200 ml krema
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı antep fıstığı
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı haşlanmış kestane

Bütün bu malzemeleri ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve hamur kıvamına getirin. Ama şunu söylemem gerekir; bu malzemeler konusunda mecbur değilsiniz... İstediğiniz, kendi damak zevkinize göre seçeceğiniz farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz... Farklı lezzetler ortaya çıkarmak sizin elinizde...
Sonra alüminyum folyonun içine rulo pasta şekli vererek sarın, sıkı sıkı sarın ve buzdolabında bekletin.

Üzerini süslemek için;
200 g bitter çikolata eritin
Dolapta beklettiğiniz pastayı servis yapacağınız zaman dilimleyin ve üstüne erimiş çikolata dökün ve istediğiniz gibi süsleyin. Haşlanmış kestane, antep fıstığı ya da çeşitli meyvelerle de süsleyebilirsiniz...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Ellerine sağlık,nefis bir pasta olmuş..

    YanıtlayınSil
  2. Çok güzel bir pasta olmuş Sevinçciim, Öpüyorum. Sevgilerimle.

    Birsen KARAKILIÇ.

    YanıtlayınSil
  3. nefis bir pasta bu ,eline sağlık.

    YanıtlayınSil
  4. Adi gayette guzel olmus, tarifte oyle:))elinize saglik afiyetler olsun..

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme