Bulgurun her hali
yenmeli bence...
Sade bir bulgur
pilavı bile çok lezzetli gelir bana... İçine farklı farklı lezzetler eklendikce
daha da lezzetlenir... Patlıcan da bu lezzetlerden biri ve mantar da...
MALZEMELER1 tane büyük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane domates
1 tane patlıcan
1 su bardağı mantar ( dilimlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş )
1 su bardağı iri bulgur
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı salça ( yarısı acı biber salçası olabilir )
Tuz, karabiber, nane
İnce doğradığınız
soğanları ve domatesleri, doğranmış patlıcanı ve mantarları zeytinyağında tencerenin ağzını
kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ve salçayı ilave edip
karıştırın. Bulguru ve suyu ilave edip baharatlarını da katın ve tencerenin
kapağını kapatın, kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte suyunu çekene
kadar pişirin.
Malzemelerin
miktarları her zaman olduğu gibi damak zevkinize bağlı... Patlıcanı çok
seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz... Ama acı seviyorsanız acılı biber
salçasını kullanmanızı isterim, çok hoş bir acı lezzet veriyor çünkü...
AFİYET OLSUN
bu ara bulgur pişiremiyorum çok da canım çekiyor enfes olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilsüper görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık mantarlı yapıyorum patlıcanda koyayım bundan sonra
Pilavın ve makarnanın her türünü bayılarak yiyen biri olarak, bu tarif ağzımı sulandırdı:))
YanıtlaSilEllerine sağlık. Mantar ve patlıcan çok yakışıyor gerçekten...
Sevgiler...
Bulgurun en sevdiğim şeklidir patlıcanlı olanı. Hele acılısı çok güzel olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSembra delizioso davvero. E anche bello da vedere. Saluti da Venezia
YanıtlaSil