Ana içeriğe atla

PATLICANLI MANTARLI BULGUR PİLAVI



Bulgurun her hali yenmeli bence...
Sade bir bulgur pilavı bile çok lezzetli gelir bana... İçine farklı farklı lezzetler eklendikce daha da lezzetlenir... Patlıcan da bu lezzetlerden biri ve mantar da...
MALZEMELER
1 tane büyük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane domates
1 tane patlıcan
1 su bardağı mantar ( dilimlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş )
1 su bardağı iri bulgur
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı salça ( yarısı acı biber salçası olabilir )
Tuz, karabiber, nane

İnce doğradığınız soğanları ve domatesleri, doğranmış patlıcanı ve mantarları zeytinyağında tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ve salçayı ilave edip karıştırın. Bulguru ve suyu ilave edip baharatlarını da katın ve tencerenin kapağını kapatın, kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Malzemelerin miktarları her zaman olduğu gibi damak zevkinize bağlı... Patlıcanı çok seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz... Ama acı seviyorsanız acılı biber salçasını kullanmanızı isterim, çok hoş bir acı lezzet veriyor çünkü...





AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. bu ara bulgur pişiremiyorum çok da canım çekiyor enfes olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. süper görünüyor
    ellerine sağlık mantarlı yapıyorum patlıcanda koyayım bundan sonra

    YanıtlaSil
  3. Pilavın ve makarnanın her türünü bayılarak yiyen biri olarak, bu tarif ağzımı sulandırdı:))
    Ellerine sağlık. Mantar ve patlıcan çok yakışıyor gerçekten...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bulgurun en sevdiğim şeklidir patlıcanlı olanı. Hele acılısı çok güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sembra delizioso davvero. E anche bello da vedere. Saluti da Venezia

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...