Ana içeriğe atla

HUMUS





Yapımı kolay ve çok da lezzetli tariflerden... Bir salata ya da yemeklerin yanına arkadaşlık eden lezzetli atıştırmalıklardan, meze kelimesini nedense sevmiyorum...
Herkesin rahatlıkla yaptığı bir tarif ama şu günlerde değişik sofralar hazırlamak isteyenlere belki bir fikir olur. En çok sevdiğimiz ve yaptığımız tarifleri bazen unutuyoruz...
Yapımı kolay diyorum çünkü blendır ile... Malzemeler olunca hemen hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı tahin
4-5 diş sarımsak
3 tane limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
İsteğinize göre tuz
1 su bardağı su
Süslemek için
Ceviz yağı, pul biber, maydanoz ya da taze nane 

Su hariç bütün malzemeler blendıra ilave edilir. Suyu yavaş yavaş ilave ederek malzemeler karıştırılır. Kıvamını ayarladıktan sonra servis tabağına alınır. Ne çok sulu ne de çok sert bir kıvam olmaması gerekir. Bu nedenle suyu yavaş yavaş ilave etmek işinizi kolaylaştırır. Çok katı bir kıvam olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Sonra üstüne ceviz yağı gezdirip istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Bayılırım,ellerine sağlık canı..Huussuz bir davet düşünemiyorum..

    YanıtlaSil
  2. Davet sofralarının vazgeçilmezlerinden .Ellerine sağlık canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Humus ile Hatay' da tanışmıştım ilk kez.Allahım o nasıl bir lezzetti öyle, anlatmak imkansız.Sonra başka yerlerde de yedim ama hiç bir zaman o tadı alamadım.Arada yaparım ama her yaptığımda da araba atlayıp Hatay' a gidiveresim gelir.Tıpkı şu an olduğu gibi:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de geçen gün pastırmalısını yapmıştım. Tarifiniz çok güzel. Ben sıcak yemeği de seviyorum. Güveçte fırında ısıtıp üzerine zeytinyağı kızdırıp pul biber. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok severim. Hiç yapmadım ama iyi yapılmış bir humus gördüğümde de asla hayır diyemem. ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...