Ana içeriğe atla

ÇOCUK KURABİYELERİM VE 2013’ÜN SON GÜNLERİ...




Bir yıl daha bitti gitti demeden kalan son günleri güzel geçirmeye çalışalım. Anı yaşayarak, geçen zamanı fark ederek... O kadar hızlı geçip gidiyor ki ellerimizden zaman.
Her yılın son günleri daha bir farklı görünür gözüme. 365 gün... Kolay değil, acısıyla tatlısıyla yaşanır her sene...

Yılın bu son günlerinde hatırlamak için bir yıl boyunca yaptıklarımı ve yaptıklarımızı düşünürüm kendi kendime. Her sene bir ufak defter tutarım kendime, günlük yapılacakları yazmak için... İşte bu defterin sayfalarını karıştırırım ara ara... Bakarım o sayfalara, neler sığdırmışız bir yıla diyerek...

Yeni yıl hep umuttur giden yılın ardından. Onda yapamadıklarımızı, yetiştiremediklerimizi gerçekleştirmek için... Yeni bir döngüye başlamaktır, yeni yaşlar almaktır, çocuklarımızın yeni yaşlarını kutlamaktır, yeni bayramlarda sevdiklerimizle mutlu olmaktır, uzakta yaşayan canlara kavuşabilmektir... Sırasıyla her şeyin yeniden olacağını bilmektir... Kısmetse...
Bu nedenle hoşuma gider bu son günler... Cıvıl cıvıl olur her yer, renk renk, parlak parlak süsler... Severim bu canlı görüntüleri... Evde de bir kaç pırıltı, bir kaç renkli dokunuş olsun isterim.
Yeni yılı mutlu karşılamak isterim, mutlu gelsin diye koca bir yıl...

Tatlı tatlı bitsin diye 2013 tatlı tatlı kurabiyeler olsun evlerde...
Tatlı yiyelim tatlı başlayalım 2014’ e...
MALZEMELER
250 g tereyağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Bütün malzemeleri karıştırarak çok sert olmayan bir hamur elde edin ve istediğiniz kalıpları kullanarak istediğiniz şekillerde kurabiyeler yapın. Hamuru merdana yardımı ile açabilirsiniz. Çok fazla kalın olmamasına dikkat edin.
Ben işin en çok da bu kısmını seviyorum... Farklı farklı şekillerle oynamak hoşuma gidiyor. Bu nedenle de gözüm hep farklı şekiller arıyor. Bu çocuk figürlerini gördüğüm zaman çok mutlu olmuştum. Yapması kadar sunumu da eğlenceli kurabiyeler oldular.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 8 dk pişirin. Renklerinin beyaz kalmasını istiyorsanız bu süre iyi geliyor.

Eğer kurabiyelerinizde delikler açmak isterseniz ip veya kurdela bağlamak için; pipet kullanabilirsiniz. Kurabiyenin delik açmak istediğiniz kısmına pipetin ucuyla hafifce bastırın ve kaldırın, hamurun parçası pipetin içinde kalarak düzgün bir delik açmanıza yardımcı olacak.




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Ayy nefis olmuşlar,yarın bende yapacağım..Mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  2. bayıldım bu süslü kurabiyelere
    deneyeceğim
    öpücükler
    sevgiler
    mutlu yllar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Canım çok güzel olmuşlar bunlar...
    Yeni yıl kurabiyelerini görmek bile insanın içini mutlulukla dolduruyor.
    Huzurlu, mutlu ve bol ışıklı bir yıl dilerim sana...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne sirin kurabiyeler. Ellerine saglik. Mutlu seneler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...