Tazecik ve yumuşacık ekmekle yenirse çok güzel olur...
Malzemeleri olmayan bir tarif daha...
Belirlediğiniz
sayıda patlıcanlar alacalı soyulur ve kızartılır. Bu kısım yani kızartma kısmı
biraz tehlikeli. Bol yağda kızartırsanız eğer daha az yağ çekiyor. Daha hafif
olmasını isterseniz fırında da yapabilirsiniz. Patlıcanların üstlerine bir
fırça yardımı ile zeytinyağı sürerek fırında kızartabilirsiniz.
Kızarttığınız
patlıcanları bir tencereye dizerek yerleştirin.
Kuru soğanları
ince doğrayın, zeytinyağında yumuşattıktan sonra içine ince kıyılmış
sarımsakları ve kıymayı ilave edin, kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Son
olarak ince doğranmış maydanoz, karabiber, tuz ve biber salçası ilave edin,
karıştırın.
Hazırladığınız
kıymalı karışımı ortalarını açtığınız patlıcanların içine paylaştırın.
Üstlerini dilimlenmiş domates ve biberler ile süsleyin.
Patlıcanların
üstünü geçmeyecek kadar salçalı su hazırlayarak ilave edin ve tencerenin ağzını
kapatarak kısık ateşte pişirin.
Bu tarifte olduğu
gibi bazı yemeklerde malzemelerin miktarlarını
veremiyorum. Çünkü kişi sayısına göre ve damak tadına göre değişebiliyor
malzemenin miktarı ve çeşidi. Temel
olarak içinde olması gerekenler bunlar. Bol soğanlı veya daha acılı olabilir ya
da farklı baharatlar eklenebilir. Ben biber salçasını çok lezzetli bulduğum
için kullanıyorum, normalde domates salçası kullanılır. Biber salçası biraz da
acı olursa daha güzel oluyor...
AFİYET OLSUN
Çok leziz duruyor, görünce birden uzun zamandır yemediğimi fark ettim. Bir ara yaptırmalı :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, sevgiler.
Patlıcanı çok seviyorum . Patlıcan salatasından sonra karnıyarık tarifi de çok iyi oldu .
YanıtlaSilEllerine sağlık , nefis görünüyor.
Sevgiler.
Mımmm yanınada cacık ve pirinç pilavı..Nefis .Yemede yanında yat..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilpatlıcana bu tarz çok yakışıyor yanında pilavda çok güzel gider eline sağlık canım süper
YanıtlaSilKarnıyarık evde yaptığım bir yemek değildir ama, annem yaptığında da bir güzel yerim :))
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık canım. Aslında patlıcanı çok severim ama daha hafif olan şekillerini daha çok tercih ediyorum...
Sevgiler...