Kek yapmak hem
çok basit hem de bir o kadar zordur...
Uygun tarifi
bulmak en önemli kısmı, eğer uygulayıp da güzel sonuç aldıysak ne mutlu, hemen
yazmalı o tarifi... Ama bazen güzel sonuçlanmayabilir... Ya tutturamayız ya da
tadını beğenmeyiz... O zaman o tarifi kendimize göre ayarlamaya çalışırız... Bazı
kekler hiç sorun çıkarmaz bazı keklerin de püf noktaları vardır olmazsa olmaz.
Bu nedenle bir
kaç tane değişmeyen kek tarifim var.
Hep aynı keki
yapmak da olmuyor ama sonuçtan memnun kaldığım ve tadını beğendiğim tarifi de
bırakamıyorum...
Ben de hep aynı
keki yapıyor olmamak için keki yaptığım kalıpları değiştiriyorum ya da içine
farklı meyveler kullanıyorum. Her farklı kalıpta ve farklı meyvede farklı bir
sunum ve lezzet çıkıyor ortaya...
Bu kek hamurunu
ister muffin kağıtlarında ister bir kek kalıbında pişirebilirsiniz.
Muz keklerde pek
kullanılmaz ama tavsiye ederim, kekle birlikte pişerken daha da lezzetleniyor
ve kekin dokusunu daha da yumuşatıyor...
Kalıpta
pişireceğiniz zaman kek hamurunun arasına bütün olarak ya da dilimleyerek
muzları yerleştirebilirsiniz. Ya da muffinlere de muz ilave
edebilirsiniz... Dedim ya hamur olsun da çeşitli meyveleri karıştırmak sizin
elinizde...
Benim beğendiğim
kek hamurlarından bir tanesi bu...MALZEMELER
3 tane yumurta
1,5 su bardağı
toz şeker
1 su bardağı yoğurt
¾ su bardağı sıvı
yağ1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Ve
1 ya da 2 tane muz ve üstünü süslemek için file badem
Yumurtalar ile
şekeri iyice karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın.
Yoğun bir kek hamuru oluyor. Daha sonra istediğiniz kalıplara aktarın, muzları
ilave edin, farklı meyveler de olabilir. Ben bu kalıp için 1 tane muzu
enlemesine ortadan ikiye keserek kullandım. Ama daha fazla muz da
kullanılabilir... Üstüne file bademleri de ilave ettikten sonra 180 dereceye
ısıtılmış fırında pişirin...
AFİYET OLSUN
Benimki muzlu olsun,bayılırım..ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilmuz kışın daha çok alınıyor ve evlerde bazen kararınca ne yapacağım dendiğinde kek tarifi işte burada eline sağlık canım deneyeçeğim muhakkak
YanıtlaSilmuz cok yumusak bır doku verıyor keklere mıs gıbı olmus yanınaa cay olay budur elıne sağlık
YanıtlaSilMuzlusunu çok sevdim. Benim de öyle bir iki tarifim var. Hep aynı şekilde yapıyorum. Bu tarifi de deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Sevgiler...
Ben her ikisini de sevdim.Elinize sağlık.
YanıtlaSilPuantiyeli kağıtlar ve güller bir harika.
tadını cok merak ettim ellerinize sağlık
YanıtlaSil