Ana içeriğe atla

KÜÇÜK BİR FRANSIZ ŞEHRİ YVOIRE




Cenevre Gölü'nün yani Leman Gölü'nün kıyısına kurulmuş küçük bir Fransız şehri Yvoire...

Bana göre masal bir şehir, büyülü bir şehir...

Bir kere gidince bir kere daha gitmek isteyeceğiniz bir şehir...
Tarihi şehir ve surları günümüze kadar korunmuş, turistik öneme sahip bir şehir...

Edindiğim bilgilere göre 2006 yılında 700. yılını kutlamış bu küçük şehir.

Ortaçağ sırasında surlarla çevrilmiş, savaşlar görmüş...

Yüzyılın başında küçük bir balıkçı kasabası iken şimdi her yerinden çiçekler fışkıran renkli bir şehire dönüşmüş ve Fransa’nın görülmesi gereken en güzel yerlerinden biri oluvermiş.
Şirin dükkanları ve restoranlarının arasında dolaşmak da ayrı bir keyif.
Leman Gölü'nün başka bir kimliğe büründüğü, bakmaya doyamadığım manzaralara sahip bir yer...

Bir banka oturup, öylece seyre dalıp zamanı unutuverirsiniz bu değişen manzaralar karşısında...

İlkbahar zamanı bir başkadır sonbahar zamanı daha bir başka... Ama her daim rengarenk çiçekli...

Ufak bir de yat limanı var, gölde keyif yapmak da güzel sanırım ve balık tutmak...

Manzarayı tamamlayan gemiyi de yakalarsanız keyfinize diyecek yok...








Ekim 2013

Yorumlar

  1. bayıldım bu fotoğraflara, gidip görmeyi çok isterimmmm

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım,bayıldım.Süper bir yer,rada olmak,o güzel sokaklarda dolaşmak istedim..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  3. sanırım cennet den köşeler çok harika yerlermiş

    YanıtlaSil
  4. Tam benlik birbir yer...Fotoğraflar çok güzel.Şimdi ışınlanabilmek vardı oralara:)

    YanıtlaSil
  5. diyecek söz bulamıyorum. bayıldım, çok doğal, harika, harika...........

    YanıtlaSil
  6. Muhteşem fotoğraflar...
    Daha önce birkaç kez gitmiştim Fransaya ve çok beğenmiştim. Sokaklarında dolaşmak çok keyifliydi...
    Sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  7. Oof fevkalade rahatlatan, huzur veren bir kıyı kasabasıymış.Umarım görebilmek nasip olur. Çok şanslısınız :)) paylaşımlar için teşekkürler zira şu günlerde huzura çok ihtiyacımız var. Gözümüz, gönlümüz açıldı.
    Sevgiler, selamlar...

    YanıtlaSil
  8. süper görüntüler simdi orada olmak vardi ne kadar güzel bir sehir paylasim icin tesekkürler sevgiler♥

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım sahil kenarına kurulmuş kasabalara, şehirlere.. Evler hoşuma gitti en çok. Çok güzel bir yermiş.

    YanıtlaSil
  10. Evler çok güzelmiş.bayıldım doğrusu...Çok güzel bir kasabaymış paylaşan ellerin dert görmesin sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...