Ana içeriğe atla

YOĞURTLU KURABİYE




Evde kurabiye varsa eğer çayla birlikte çok güzel oluyor. Her türlü kurabiye olabilir fark etmez ama biraz yumuşak olursa daha hoş oluyor.

İşte bu kurabiye de yumuşak bir kurabiye, cevizle birlikte daha da tatlanan bir lezzeti var.


Büyüklüğüne siz karar verin daha küçük ya da daha büyük yapabilirsiniz...
MALZEMELER
250 g tereyağ
1 su bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
¾ çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta ( 1 yumurtanın sarısı kurabiyelerin üstü için )
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
Ve
Yeteri kadar ceviz

Cevizler hariç bütün malzemeleri karıştırın. Her zaman olduğu gibi unu en son ve azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamur ele yapışmayacak yumuşaklıkta olacak.
Yumuşak hamurunuz hazır olduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlak şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın ama biraz mesafe olsun aralarında. Çünkü kabarıp biraz yayılıyorlar pişerken.
Hepsini tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısını sürün ve her birinin üstüne ceviz yerleştirdikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.
Çayın yanına fazla soğumadan hemen servis yapabilirsiniz...
Güzel bir hafta sonu olsun herkese, gönlünüzce olsun her şey...


AFİYET OLSUN


 

Yorumlar

  1. canim ellerine saglik nefis görünüyor sevgiler♥

    YanıtlaSil
  2. Ne de güzel gevrek olmuştur şimdi, ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyorlar tam çay kurabiyesi ,ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. kurabiyeler çayın yanında çayın yanına kurabiyeler ayrılmaz ikililer nede güzel cevizli cevizli olmuşlar eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. ımmh leziz görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...