Ana içeriğe atla

PİLAV ÜSTÜ TAVUK SOTE




Hemen çabucak bir yemek yapmak isteyenlere...
Çabuk olduğu kadar da basit ve az malzeme ile yapılan bir lezzet...
Aslında bilinen bir tarif, hatırlatmak istedim...
Böyle tariflerde ölçülü malzemeler veremiyorum, isteğinize göre miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz...
Tavuğun göğüs etini kullandım, soğanları ve sarımsakları zetyinyağında soteledim, ufak ufak doğradığım tavuk etlerini de ilave ettim ve tavuk etlerinin renkleri beyaz olana kadar orta ateşte karıştırarak pişirdim. Sonra ufak ufak doğradığım yeşil biber ve domatesleri de ilave ettim. Domates salçasını da ekledim, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte ve su eklemeden, kendi suyunu çekene kadar pişirdim. Ocaktan alınca tuz, kekik, köri, kimyon ve karabiber ilave ederek karıştırdım. Acı ilavesini de isteğe göre yapabilirsiniz...
Ben pilav üstünde servis yaptım ama bu haliyle de servis yapabilirsiniz...
Güzel bir cuma günü ve mutlu mutlu haftasonu dileklerimle...




AFİYET OLSUN





Yorumlar

  1. Kaşık kaşık dalıvermek geldi içimden:)
    Nefiss görünüyor canım ya:)
    İnanılmaz canım çekti:)

    YanıtlaSil
  2. Lezzetini tabağının şıklığıyla tamamlamış gerçekten :)
    Ellerine sağlık ..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık bende çok severim bu ikiliyi :) afiyetle

    YanıtlaSil
  4. Nasıl muhtesem bir sunum ve lezzet ..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba canım iadeyi ziyarete geldim ellerine sağlık bizim evinde baş lezzetlerindendir sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmus elimi uzatip tabagi buraya cekesim geldi:)) afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  7. muhteşem görünüyor:) takipçinizim bende beklerim http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...