Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...
Bu nasıl bir görüntü ,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilOf off.napalım arada bir ziyafet yapıyoruz bizde,yemeden olmuyor...Süper..
YanıtlaSilBu ikili klasiklere girdi sanırım harika lezzet cünki eline sağlık canım
YanıtlaSilKöfte patates sevmeyen yoktur sanırım
YanıtlaSilHele de domates sosla tadından yenmez
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Gel de ye beni diyor , ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Arada kaçamak yapmak güzel olur.Hem ruhu da besler.
YanıtlaSilYarın ki menü belli oldu bile:)
Sevgiler.