Ana içeriğe atla

FIRINDA ÇUPRA ( ÇİPURA )



Çupra ya da çipura, sanırım her ikisi de kullanılıyor…
En pratik yemeklerden bir tanesi… Özellikle yemeğiniz yoksa, acele yemek yapmanız gerekiyorsa ya da günün sonunda yemek yapamayacak kadar yorgunsanız çok çok basit bir tarif.

Balıklar alınıyor, tepsiye şöyle bir zeytinyağı gezdiriliyor, balıklar diziliyor. Üstüne patates ve domates dilimleri, iri doğranmış soğanlar ve biberler yerleştiriliyor. Tuz, kekik ilavesinden sonra biraz da üstüne zeytinyağı gezdiriliyor. Sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında pişiriliyor.



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Yeni takipçinizim bana da beklerim :)
    http://nebihanakca.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. mmm nefis görünüyor ,balıklar harika yanına bir de bol salata ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. nefis balığını görünce 1 Eylul e az kaldı diye sevidim yine, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. En sevdigim balikkk:))eline saglik canim♥

    YanıtlaSil
  5. Mımm..balıklar ye beni diye bağırıyor..süper görünüyorlar..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ayyy canim cekti...Nefis gorunuyor canim... Yarin heralde balik pisirecem :)

    YanıtlaSil
  7. Ooo kimbilir nasil guzeldi bu balik..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  8. Çipurada çok severim:)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. En sevdiğim balıklardandır. Yapılışıda çok kolay dediğin gibi..
    Özledim balık yemeyi. Yakında artık bollaşır umarım ve bol bol, taze taze yeriz...
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...